TÉMA

Ivan Kočárník

Nastal čas na plošné škrty, shodli se ekonomka Nerudová a exministr Kočárník

Srazit schodek státního rozpočtu o sedmdesát miliard korun považuje ekonomka Danuše Nerudová za málo ambiciózní cíl. Řekla to v Událostech, komentářích. Vládní koalice se po středečním více než šestihodinovém jednání přiblížila dohodě o úsporném balíčku na rok 2024. Ve čtvrtek to potvrdil premiér Petr Fiala (ODS). Konkrétní opatření ale neprozradil. Bývalý ministr financí Ivan Kočárník se domnívá, že je potřeba udělat plošné škrty. Ekonom Jan Švejnar vidí možnosti v zeštíhlení státní správy, daních z nemovitostí nebo progresivní dani.
28. 4. 2023|

30 let zpět: Vláda schválila návrh státního rozpočtu na rok 1993

O státním dluhu, příspěvcích na děti, inflaci i vývoji mezd hovořil na tiskové konferenci ministr financí Ivan Kočárník. Právě státní dluh se stal zcela novou výdajovou položkou v návrhu zákona o rozpočtu ČR pro rok 1993.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992. 
30. 11. 2022|

Kellner byl nejbohatší Čech. Chtěl, aby se na PPF hledělo jako na firmu, která to někam dotáhla

Podnikatel a finančník Petr Kellner měl pověst nejbohatšího a jednoho z nejvlivnějších Čechů a také poněkud tajemného muže. Miliardář, který zemřel v sobotu 27. března při pádu vrtulníku na Aljašce ve věku 56 let, se na veřejnosti příliš neukazoval, s médii komunikoval jen zřídka. Každoročně i proto budila velkou pozornost výroční zpráva jeho skupiny PPF, ve které Kellner zveřejňoval svou – jinak vzácně publikovanou – aktuální fotografii, ale také představoval vlastní pohled na svět byznysu i společnosti. Naposledy vyšla loni v červenci. Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl nyní pověřen Ladislav Bartoníček.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 19:46|

30 let zpět: Ministr Dlouhý nařkl slovenskou vládu z populismu

Představitelé národních vlád a vlády federální se shodli na podobě rozpočtů, ve všech třech případech přebytkových. Ve sporné otázce dělení či nedělení tranzitního plynovodu a ropovodu však k dohodě nedošlo, což federálního ministra hospodářství Vladimíra Dlouhého přimělo k ostrým výrokům na adresu slovenské vlády.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
28. 11. 2020|

30 let zpět: Obnovené členství v Mezinárodním měnovém fondu

Náměstek federálního ministra financí Ivan Kočárník objasňoval, kdy a za jakých okolností bylo Československo z Mezinárodního měnového fondu vyloučeno a jaké výhody znovunabyté členství přineslo.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
19. 9. 2020|