TÉMA

Pořadatelé

Venkovským fotbalovým klubům chybějí hráči i peníze, zachránit je často může jen sloučení

Po letní pauze ožila fotbalová hřiště a začaly soutěže, včetně těch nejnižších – okresních přeborů. Venkovské kluby překonaly zákaz covidové činnosti, teď ale čelí další hrozbě, růstu cen za energie. Kvůli nedostatku hráčů i peněz se začaly oddíly slučovat.
8. 8. 2022|

Běh se změnil v boj o život. Při horském závodu v Číně zemřelo kvůli počasí nejméně 21 lidí

Při sobotním ultramaratonském běžeckém závodě v horách na severozápadě Číny zemřelo nejméně  jednadvacet účastníků. Ve vysoké nadmořské výšce je přepadlo krupobití, mrznoucí déšť a vichřice. Silně podchlazené závodníky se snažilo až do noci odvézt z trasy do bezpečí asi 1200 záchranářů, osm běžců skončilo v nemocnici. Vlna hněvu se snesla na pořadatele závodu. Podle kritiků o nepříznivých podmínkách měli vědět a rychleji reagovat, napsala agentura Reuters.
23. 5. 2021|

Pořadatelé pokračují v přípravách festivalů. Zatím ale nevědí, za jakých podmínek se budou konat

Promotéři letních festivalů stále čekají na podmínky, za kterých budou moct své akce pořádat. Přípravy v tuto chvíli probíhají bez omezení, například vstupenky na hudební festival Colours of Ostrava si z loňského roku nechalo 25 tisíc návštěvníků. Své koncerty potvrdila i většina hudebníků a kapel.
8. 1. 2021|

Podle Babiše byla chyba, že se v létě nesešla epidemiologická komise. Uvedl to při sněmovních interpelacích

Premiér Andrej Babiš (ANO) při čtvrtečních interpelacích označil za chybu, že se Ústřední epidemiologická komise přes léto nesešla tak, jak požadovala sněmovna. Při svém vystoupení také obvinil opozici z toho, že zneužívá koronavirus v kampani před krajskými volbami. Uvedl, že dolní komoru parlamentu o chystaných opatřeních proti další vlně epidemie koronaviru do začátku září neinformoval, protože údajně o tomto úkolu nevěděl. Poslanci na schůzi také debatovali o státní pomoci kultuře kvůli koronavirové epidemii.
17. 9. 2020Aktualizováno17. 9. 2020, 18:48|