TÉMA

Stání

Obyvatele Prahy trápí parkování. Město chce omezit vjezd do centra nebo změnit pravidla modrých zón

Omezení dopravy v centru Prahy, reforma parkovacího systému nebo dostavba okruhů v metropoli. Témata, která řeší jak vedení hlavního města, tak jeho obyvatelé. Problémy s parkováním mají i turisté. Dopravní situaci v hlavním městě se věnoval zpravodajský speciál Sečteno.
8. 8. 2023|

Rozvody manželství s dětmi by se mohly zjednodušit. Poslanci připravují hned dvě možnosti

V loňském roce se v České republice rozvedlo přes jednadvacet tisíc párů. Přestože většina z nich přichází k soudu už s dohodou o tom, jak se postarají o děti a jak si rozdělí majetek, musí absolvovat dvě řízení – opatrovnické a rozvodové. Celý proces tak trvá mnohdy i rok. To by se nyní mělo změnit a ve hře jsou dokonce dva návrhy, které chtějí rozvody zjednodušit a zlevnit.
6. 11. 2022|

Restaurace a bary budou muset zavírat o půlnoci, oznámil Vojtěch

Epidemie nemoci covid-19 v Česku nabrala na síle, republikový semafor se zřejmě už o víkendu zbarví do zelena. Na tiskové konferenci to oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Od půlnoci z pátku na sobotu se proto musí plošně zavřít noční provozy barů a restaurací, roušky budou od pátku nově povinné i ve školních třídách, s výjimkou prvního stupně. Další opatření ministr nevyloučil. Kraje volají po zřízení Ústředního krizového štábu.
17. 9. 2020Aktualizováno17. 9. 2020, 18:27|