TÉMA

Dehonestace

Soud navýšil Tušlovi trest za pronásledování Kubka a výtržnictví

Za nebezpečné pronásledování šéfa České lékařské komory (ČLK) Milana Kubka a výtržnictví před domem evolučního biologa Jaroslava Flegra v době koronavirové epidemie ve středu Obvodní soud pro Prahu 8 navýšil Patriku Tušlovi trest o čtyři měsíce na devatenáct měsíců vězení. U Tomáše Čermáka, který byl s Tušlem viněn z výtržnictví, upustil od uložení souhrnného trestu. Muž byl minulý týden pravomocně odsouzen k pěti a půl roku vězení za podporu a propagaci terorismu, trest je podle soudu dostatečný. Rozhodnutí není pravomocné.
26. 7. 2023|

Tušl s Čermákem se odvolali proti trestům za nenávistné výroky o Ukrajincích

Patrik Tušl a Tomáš Čermák se brání proti trestům za nenávistné výroky o Ukrajincích v nahrávce na sociálních sítích. Proti říjnovému rozsudku podali odvolání. ČT to řekl mluvčí Okresního soudu v Kladně Ivo Poštolka. Soud oba muže nepravomocně poslal do vězení – Tušla na deset měsíců, Čermáka na šest měsíců. Důvodem je video, ve kterém podle obžaloby dehonestovali Ukrajince. Oba muži vinu odmítli, připustili ale nevhodnost projevu.
21. 11. 2022|

Za nenávistné výroky o Ukrajincích uložil soud Tušlovi a Čermákovi nepravomocně vězení šest a deset měsíců

Kladenský soud ve středu uložil dvěma obžalovaným tresty vězení za nenávistné výroky o Ukrajincích v nahrávce na sociálních sítích. Tomáše Čermáka odsoudil k šesti měsícům odnětí svobody, Patrika Tušla k deseti měsícům. Rozsudek není pravomocný. Podle soudce Víta Sochovského se oba dopustili hanobení národa i podněcování k nenávisti. Vyjadřovali se ve veřejně sdíleném videu. Státní zástupce Ondřej Hula novinářům řekl, že jednání obžalovaných považuje za vysoce společensky nebezpečné.
26. 10. 2022Aktualizováno26. 10. 2022, 15:03|

Policie v případu Dominika Feriho zahájila úkony trestního řízení. Hledá případné další poškozené

Policie zahájila úkony trestního řízení v případu bývalého poslance Dominika Feriho, kterého několik žen v médiích minulý týden obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Prověřování podle něj policie vede pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. Policisté zároveň vyzvali případné poškozené, aby je kontaktovaly. V případu zatím nebyl nikdo obviněn.
1. 6. 2021|

Babiš se nemusí omlouvat za výrok o placených demonstrantech

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nemusí omlouvat za tvrzení, že demonstranti na předloňských protestech proti vládě byli zaplacení. Pravomocně o tom rozhodl středočeský krajský soud. Žalobu na Babiše podala Jana Filipová z Domažlicka, jedna z demonstrantek. Předseda vlády podle ní svými vyjádřeními zasáhl do jejích práv. Žena řekla, že podá proti pravomocnému rozsudku dovolání k Nejvyššímu soudu.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 18:26|