TÉMA

Placení

Na úpravu běžeckých tras na Šumavě budou chybět peníze. Zvažuje se zpoplatnění bílé stopy

Díky vydatnému sněžení už mohou na první trasu na Šumavě vyrazit běžkaři. Upravený je pro ně úsek z jihočeského Zadova. Bílá stopa je však letos bez generálního sponzora. Regionální rozvojová agentura Šumava tak opět navrhuje, aby se za využití běžkařských tratí platilo. Úprava bezmála šesti set kilometrů stop vyjde na zhruba dva a půl milionu korun.
28. 11. 2023|

Soud potrestal bývalého policistu Machalu za vynášení informací pokutou sto tisíc korun

S peněžitým trestem sto tisíc korun odešel v pondělí od Městského soudu v Brně bývalý vedoucí 1. oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Brno Vladimír Machala. Ten od léta 2018 vyšetřoval podvody s obecními byty v Brně. Soud ho shledal vinným v tom, že předával neveřejné informace z trestního řízení někdejšímu šéfovi technického oddělení správy nemovitostí na radnici Brno-střed Petru Kosmákovi a dále že zmařil domovní prohlídku u bývalého starosty Rojetína Pavla Hubálka, který měl používat k přidělování bytů padělaná razítka.
21. 11. 2022|

MHD Kladno přestala být součástí systému jednotné pražské a středočeské dopravy, přibyly spoje

Městská hromadná doprava Kladno přestala být součástí systému jednotné pražské (PID) a středočeské dopravy. Město přidalo spoje a prodloužilo linku 601. Tarif městské dopravy se nemění podle Ludomíra Landy z ČSAD MHD Kladno ani pro cestující využívající jízdenky pražské integrované dopravy. Podle PID nebude mezi MHD Kladno a PID garantováno vzájemné uznávání jízdenek. Změna souvisí s omezením příměstských linek v důsledku sporu Kladna a Středočeského kraje, který se týká příspěvku na provoz.
1. 9. 2022|

Výbava pro prvňáčka vyjde na více než šest tisíc korun, zdražují aktovky i psací potřeby

Nástup dětí do první třídy se domácnostem prodraží. Za kompletní vybavení budoucího školáka rodiče zaplatí v průměru 6500 korun. Jak zjistila ČT, letos je kvůli zdražujícím energiím i velkoobchodním cenám papíru výbava vyjde o dvě stě korun dráž. Vůbec nejvíc se podle oslovených prodejců inflace projevuje na cenách aktovek nebo papírenského zboží. Za starší děti pak domácnosti před začátkem školního roku utratí kolem dvou tisíc korun.
7. 8. 2022|

30 let zpět: Nešvary pražských taxikářů

Taxikáři často měli a dosud mají špatnou pověst. Jak ukazuje reportáž z května 1992, snahy o nedodržování zákona a šizení zákazníků byly tou dobou u řidičů taxislužeb v metropoli značně rozšířené.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
23. 5. 2022|

Evropská unie by mohla zavést vlastní digitální peněženky, počítalo by se i s vytvořením e-identit

Evropská komise by měla rozhodnout o budoucnosti takzvané digitální peněženky, která by fungovala a byla uznávaná ve všech členských státech. Cílem této novinky by bylo sdružovat přístupové údaje, digitální verzi občanského průkazu či platební karty. Šlo by o konkurenci zavedených digitálních platforem společností, jako je Apple, Alphabet, Google nebo Thales. Tyto soukromé projekty podle kritiků mohou vyvolávat obavy ohledně ochrany soukromí a údajů, píše agentura Reuters.
3. 6. 2021Aktualizováno3. 6. 2021, 15:05|

Babiš se nemusí omlouvat za výrok o placených demonstrantech

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nemusí omlouvat za tvrzení, že demonstranti na předloňských protestech proti vládě byli zaplacení. Pravomocně o tom rozhodl středočeský krajský soud. Žalobu na Babiše podala Jana Filipová z Domažlicka, jedna z demonstrantek. Předseda vlády podle ní svými vyjádřeními zasáhl do jejích práv. Žena řekla, že podá proti pravomocnému rozsudku dovolání k Nejvyššímu soudu.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 18:26|