TÉMA

Pavel Bulíček

Hoří, hlásí chybně protipožární systém v domově pro seniory v Žacléři. Hasiče tam vyhnal už sedmnáctkrát

Od srpna už přišlo v Trutnově do hasičské zbrojnice sedmnáct požárních poplachů z nového domova pro seniory v Žacléři. Už se ví, že to je kvůli závadě protipožárního systému. Potíž je, že technici ani přivolaní experti zatím nezjistili, kde je v systému chyba.
26. 10. 2023|

Kraj se státem zahájil stavbu sítí pro rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny

Královéhradecký kraj ve spolupráci se státem zahájil na Rychnovsku výstavbu infrastruktury pro rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny za 670 milionů korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu na to poskytne dotaci 410 milionů. Hotovo by vše mělo být do konce roku 2025, řekli představitelé kraje. Cílem je napojit průmyslovou zónu na dopravní a technickou síť a zlepšit dopravu na silnici I/14 mezi Solnicí a Rychnovem nad Kněžnou. Je to součást investic státu a kraje do veřejné infrastruktury v regionu zóny Solnice-Kvasiny, ve které má největší továrnu Škoda Auto.
9. 10. 2023|

Nový domov seniorů v Opočně je hotový. Sloužit má kvůli problémům s vybavením až na podzim

V areálu bývalé nemocnice v Opočně na Rychnovsku skončila stavba domova seniorů. Přestavba jedné z budov vyšla na více než sto milionů korun a začala v září 2020. Klientům začne domov sloužit na podzim, do té doby se musí ještě dovybavit. Města Opočno a Dobruška, kterým byl objekt v pátek předán, však mají problém s dodávkou vybavení.
6. 5. 2022|

Královéhradecký kraj letos připlatí za energie přes 170 milionů, opozice kritizuje pozdní nákup

Královéhradecký kraj a jeho organizace zaplatí letos za elektřinu a plyn skoro trojnásobek toho, co vloni. Místo 95 až 273 milionů korun. Energie nakoupili úředníci totiž až vloni na podzim. Podle kritiků z řad opozice podcenili situaci.
14. 2. 2022|

Záchranka v Temném Dole je oficiálně v provozu, za sebou však už má přes šedesát zásahů

V Temném Dole v Horním Maršově na Trutnovsku se ve čtvrtek oficiálně otevřela výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby (ZZS). Záchranáři však mají za sebou už přes šedesát zásahů. Většinou šlo o výjezdy k úrazům v horských střediscích východních Krkonoš, řekl mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje Ivo Novák. Součástí nové stanice je také školicí centrum pro složky Integrovaného záchranného systému (IZS). Za výstavbu a vybavení nových objektů kraj zaplatil více než 43 milionů korun. Záchranáři tam fungují od druhé poloviny prosince.
6. 1. 2022Aktualizováno6. 1. 2022, 15:09|

Jičínská nemocnice získá multifunkční pavilon, kraj podepsal smlouvu na jeho stavbu

Královéhradecký kraj těsně před vypršením lhůty podepsal smlouvu na stavbu multifunkčního pavilonu v jičínské nemocnici za 319 milionů korun s vítězem tendru – firmou Geosan. Zakázka krajskou radnici vyjde o třetinu levněji, než původně plánovala, a ušetří tak 155 milionů korun. Firma převezme staveniště 20. srpna.
11. 8. 2021|

Jičínská nemocnice má nový vjezd za téměř padesát milionů. Pacienti mají k dispozici i lékárnu

Krajská Oblastní nemocnice v Jičíně má nový hlavní vjezd do areálu za 48 milionů korun, informovali o tom zástupci Královéhradeckého kraje. Součástí modernizace vrátnice byla i stavba lékárny. Právě ta v nemocnici chyběla a pacienti museli chodit až do více než půl kilometru vzdálené lékárny. Realizace investice začala na podzim 2019 demolicí staré vrátnice.
3. 8. 2021|

Šéf výboru pro dopravu hradeckého kraje Dohnal rezignuje

Hradecký krajský zastupitel Aleš Dohnal (Piráti), který byl v roce 2019 odsouzen za maření úředního rozhodnutí, rezignuje na funkci placeného předsedy krajského výboru pro dopravu. Odstoupí i z pozice předsedy zastupitelského klubu Pirátů v Hradci Králové. Na Twitteru to uvedli královéhradečtí Piráti.
8. 6. 2021|

Královéhradecký kraj má nové vedení, hejtmanem je Červíček

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal lídr koalice ODS, STAN a Východočeši Martin Červíček (ODS). Na ustavujícím jednání ho zastupitelé zvolili většinou 29 z 45 hlasů. Senátor, bývalý policejní ředitel a dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství v čele hejtmanství nahradil Jiřího Štěpána z ČSSD, která po říjnových volbách skončila v opozici.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 13:11|

V Královéhradeckém kraji zřejmě povládne čtyřkoalice v čele s ODS, hejtmanem by měl být Červíček

Na vedení Královéhradeckého kraje se předběžně dohodly čtyři politické subjekty v čele s ODS. Vítězná koalice ODS, STAN a Východočeši by měla vytvořit koalici s Piráty, Koalicí pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a se Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45členném zastupitelstvu budou mít 27 hlasů, oznámili politici. Hejtmanem by měl být senátor, dosavadní náměstek hejtmana pro dopravu a bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS).
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 19:36|

Rekonstrukce nemocnic v Královéhradeckém kraji je prioritou, shodli se zájemci o hejtmanství

V Královéhradeckém kraji se rozbíhá zkušební provoz v nových objektech Oblastní nemocnice Náchod. Po šesti letech odkladů je kraj postavil za více než miliardu tři sta milionů korun. Další zdravotnická zařízení na větší investice teprve čekají, jejich prioritu měla spoluurčit nová koncepce zdravotnictví. Tu ale současná koalice za čtyři roky nestihla dokončit. Uchazeči o hejtmanství se v  předvolební debatě ČT24 přeli o tom, proč ještě koncepce není hotová a zda je moudré jednu nemocnici modernizovat, zatímco ostatní chátrají.
15. 9. 2020|

Senioři si peníze zaslouží, rouškovné je ale nesystémové, zaznívá od lídrů Královéhradeckého kraje

Jednorázový bonus pro důchodce ve výši pěti tisíc korun, jak v současné době (ne)investovat či situace v domovech pro seniory v době koronaviru. To byla témata, kterým se v předvolební debatě věnovali volební lídři Královéhradeckého kraje.  Účastníků bylo nakonec osm, DSZ - Za práva zvířat se z debaty omluvila s tím, že žádného kandidáta nepošle.
15. 9. 2020|