TÉMA

Podomní prodej

Podomní prodejci ve Vyškově porušují zákaz, tvrdí tamní obyvatelé

Ve Vyškově už od roku 2013 platí zákaz podomního prodeje. Podle některých obyvatel ho ale porušují podomní prodejci, kteří nabízejí optický internet. Město už reagovalo upozorněním lidí přes rozhlas. V podobných případech mají kontaktovat policii.
9. 12. 2022|

Praha zakáže podomní prodej energií a zdraží pronájmy pro filmaře

Praha zakáže podomní prodej elektrické energie a plynu. Návrh příslušného nařízení v pondělí schválili městští radní, nyní zamíří ve zkrácené lhůtě 15 dní do připomínkového řízení. Poté o něm bude znovu hlasovat rada. Radní se vyslovili také pro zdražení záborů pro natáčení filmů nebo reklam a rozdělili prostředky pro dopravní stavby desítce pražských radnic.
24. 1. 2022|

Praha chce nařízením zakázat podomní prodej energií, účinné má být už v únoru

Vedení Prahy připravuje nové nařízení, které by zakázalo podomní prodej s energiemi. Politici tak chtějí víc ochránit třeba starší lidi před případnými manipulacemi nebo nevýhodnými smlouvami. Novinku má v pondělí projednat rada hlavního města.
21. 1. 2022|

Smlouva na energie hrozila pokutou, pokud by ji chtěl klient v zákonné lhůtě zrušit. ČOI vyměřila firmě milionovou sankci

Česká obchodní inspekce (ČOI) udělila milionovou pokutu firmě České aukce za nekalé praktiky při uzavírání smluv na dodávky energií, sdělil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Firma podle něj používala smlouvy obsahující protiprávní článek, který pod smluvní pokutou znemožňoval klientům v zákonných lhůtách od kontraktu odstoupit. Jde o třetí podobně vysokou pokutu při prodeji energií domácnostem.
18. 11. 2020|

Jak financovat sociální služby a jak se postavit šmejdům? Diskutovali lídři z Pardubického kraje

Pardubický kraj prosazuje terénní sociální služby namísto rozvíjení ústavní péče. Devatero lídrů kandidátek se shodlo na tom, že sociální služby je třeba dále podporovat a rozvíjet, otázkou ale zůstává, jak je financovat. Uchazeči o hejtmanský úřad diskutovali také o tom, jak si poradit s takzvanými šmejdy či jak přistoupit k inkluzivnímu vzdělávání.
15. 9. 2020|