TÉMA

Zásilka

Podle policie dala žena se synem do oběhu stovky falešných poštovních známek

Královéhradečtí policisté viní z trestného činu padělání a pozměnění známek šestašedesátiletou ženu a jejího třiačtyřicetiletého syna – během půl roku dali na pobočce České pošty na Královéhradecku do oběhu stovky falešných poštovních známek. Způsobili tím škodu dvacet tisíc korun, řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Případ označila za kuriózní. „Královéhradečtí policisté se s takovým případem dosud nesetkali,“ doplnila.
18. 9. 2023Aktualizováno18. 9. 2023, 21:38|

Tisíce lidí stále čekají na doručení balíků. Zásilkovna a dodavatel se o situaci přou

Tisíce lidí stále čekají na doručení svého balíku. Problém vznikl ukončením spolupráce Zásilkovny s externím dodavatelem z Liberecka. Zatímco se obě strany sporu vzájemně obviňují, kdo za komplikace může, poškozeným klientům už dochází trpělivost.
11. 9. 2023|

Tisíce nedoručených balíků. Zásilkovna tvrdí, že kvůli sporu s externím dodavatelem nemá přístup do depa v Liberci

V libereckém přepravním depu Zásilkovny uvázlo několik tisíc balíků. Důvodem je podle společnosti spor s externím provozovatelem depa. Ten podle Zásilkovny znemožnil přístup do skladu s balíky potom, co s ním na konci srpna ukončila spolupráci. Společnost klientům za nedoručené balíky slibuje refundaci. Aktuálně odeslané zásilky putují místo do Liberce do nového depa v Benátkách nad Jizerou.
6. 9. 2023|

Podezřelé zásilky na ukrajinských zastupitelských úřadech v Česku bude řešit německá policie

Němečtí policisté budou vyšetřovat podezřelé zásilky, které přišly na ukrajinské velvyslanectví v Praze a na konzulát v Brně. Případ jim předají čeští kriminalisté. Podobné zásilky totiž řeší policisté právě i v Německu. V podezřelých zásilkách se nacházela mrtvá živočišná tkáň. Kvůli balíčkům policisté museli loni na začátku prosince velvyslanectví i konzulát evakuovat.
15. 2. 2023|

Babiš obdržel podezřelou zásilku, policie ji prověřuje. Pavel i premiér Fiala výhrůžky odsoudili

Policie prověřuje oznámení prezidentského kandidáta Andreje Babiše a předsedy hnutí ANO, že obdržel dopis s ostrým nábojem adresovaným jeho manželce. Novinářům Babiš v sobotu řekl, že anonymní vzkaz byl plný urážek. Projevy nenávisti vůči Babišovi a jeho rodině odsoudil jeho protikandidát armádní generál Petr Pavel, premiér Petr Fiala (ODS) i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).
21. 1. 2023Aktualizováno21. 1. 2023, 20:02|

Podvodných zpráv o zásilkách před Vánocemi přibývá. Nereagujte na podezřelé SMS nebo e-maily, radí dopravci

Přepravní společnosti upozorňují na podvodné zprávy, které vypadají jako výzva k zaplacení a vyzvednutí zásilky. Před Vánocemi jich přibylo. Doručovatelé i bezpečnostní experti vyzývají k obezřetnosti.
22. 12. 2022|

Podezřelou zásilku na ukrajinském konzulátu policie vyšetřuje jako obecné ohrožení

Páteční incident s podezřelou zásilkou na ukrajinském konzulátu v Brně policie zatím vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení. Zjišťuje, kdo a proč ji poslal, uvedl v pondělí policejní mluvčí David Chaloupka. Ukrajinský konzulát v Brně v Barvičově ulici v pátek kvůli podezřelé zásilce asi na čtyři hodiny policisté evakuovali, výbušný systém nakonec nenašli. V balíčku byla mrtvá živočišná tkáň. Obdobná zásilka ten den dorazila i na ukrajinské velvyslanectví v Praze, podle mluvčího ukrajinského ministerstva zahraničí Oleha Nikolenka ji dostaly zastupitelské úřady i v dalších evropských městech. Uvnitř měly být zvířecí oči.
5. 12. 2022|

Policisté na severu Čech objevili velkou zásilku kokainu, podle Deníku bylo drogy čtvrt tuny

Policie v Ústeckém kraji zajistila ve čtvrtek balík s větším obsahem kokainu, podle informací Deníku.cz šlo až o 250 kilogramů. Balíčky s drogou se našly v dodávce v areálu firmy Fluorit v Sobědruhách na Teplicku, kde se zpracovávají nerostné suroviny, uvedl portál. Národní protidrogová centrála bez dalších podrobností uvedla, že vyšetřuje nález většího množství kokainu v Ústeckém kraji. Mluvčí centrály Barbora Kudláčková jen řekla, že policisté na místě provádějí úkony trestního řízení.
1. 7. 2022|

Česká pošta postaví třídicí centrum v Mošnově. Propojí leteckou, železniční i silniční přepravu

Česká pošta mění logistiku balíků pro celou Evropu. V Mošnově na Novojičínsku vybuduje třídicí centrum, do nějž se přestěhují pobočky pošty z Olomouce a Ostravy, které jsou už kapacitně na hraně. Nové logistické centrum začne fungovat už letos v září a propojí leteckou, železniční i silniční přepravu.
24. 4. 2022|

Dodavatelé energií budou muset zákazníky informovat o změnách ceny, schválili poslanci. Spoustu novel už ale projednat nestihnou

Dodavatelé energií budou muset informovat zákazníky adresně o změnách ceny. Novela energetického zákona, kterou schválili poslanci, má rozšířit ochranu zákazníků před nekalými praktikami nepoctivých obchodníků. Poslanci na své úterní schůzi také schválili, že centra duševního zdraví budou i další tři roky fungovat v nynější podobě. Stvrdili také bankovní novelu. Sněmovna ale i na poslední předvolební schůzi odmítla přednostně projednat uzákonění poměru učitelských platů k průměrné mzdě, což požadovala opozice. Hrozí tak, že novela nebude schválena vůbec.
14. 9. 2021Aktualizováno14. 9. 2021, 20:02|

Pošta začala balit roušky a respirátory pro seniory. Doručit by je měla nejpozději do pátku

Česká pošta začala ve svých největších třídírnách kompletovat balíčky respirátorů a roušek pro seniory. Doručovatelé je budou roznášet od úterý do čtvrtka, senioři by je tak měli dostat nejpozději do pátku. O poskytnutí balíčku s pěti rouškami a jedním respirátorem všem obyvatelům nad 60 let rozhodla ve středu vláda. Podle opozice jde o opožděný a předvolební krok.
12. 9. 2020|