TÉMA

Pomořansko

Rusko přiškrtilo Nord Stream 1, zarezervovalo však větší kapacitu plynovodu přes Slovensko

Dodávky ruského plynu prostřednictvím plynovodu Nord Stream 1 do Německa ve středu v souladu s pondělním oznámením ruské společnosti Gazprom klesly. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov řekl, že firma do Evropy dodává tolik plynu, kolik je jen možné a nutné – ve větších dodávkách mu podle něj zabránily evropské sankce, které zpozdily opravu turbíny pro plynovod. Mluvčí německé vlády hovoří o mocenské hře, argument s turbínou odmítá.
27. 7. 2022Aktualizováno27. 7. 2022, 20:33|

Tlaková níže Nadia způsobila v Německu místní záplavy, v Polsku jsou bez proudu stovky tisíc domácností

Popadané stromy, místní záplavy i komplikace v dopravě zapříčinila tlaková níže Nadia, která v sobotu a v noci na neděli zasáhla především severní část Německa. Kvůli větru, který dosahoval i více než 125 kilometrů v hodině, museli ve stovkách případů zasahovat hasiči. Nepříznivé počasí si podle agentury DPA vyžádalo jeden lidský život a několik těžce zraněných. Jednoho mrtvého hlásí také Polsko, kde Nadia připravila o život muže, na jehož auto spadl strom. Oběti za sebou vichr nechal i v Dánsku a ve Skotsku.
30. 1. 2022Aktualizováno30. 1. 2022, 16:40|

Německo zakázalo další neonacistickou skupinu. Během razie našla policie zbraně i hákové kříže

Úřady ve Spolkové republice Německo zasáhly proti další skupině hlásící se k neonacistické ideologii. Tamní ministerstvo vnitra zakázalo neonacistickou skupinu Wolfsbrigade 44, která usilovala o svržení demokracie. Na Twitteru o tom v úterý informoval mluvčí resortu Steve Alter. Brzy ráno policisté prohledali byty členů organizace ve třech spolkových zemích. Našli zbraně i hákové kříže.
1. 12. 2020|

Na severu Německa se přemnožili nanduové. Stovky velkých ptáků ničí řepková pole

Pohled na řepková pole v německém Meklenbursku – Předním Pomořansku a Šlesvicku-Holštýnsku přináší neobvyklou podívanou – na rostlinách si tady ve volné přírodě pochutnávají hejna velkých nelétavých ptáků, kteří jsou značně podobní pštrosům. Jedná se o jihoamerický druh nandu pampový, který se zde šíří už dvacet let.
3. 10. 2020|

Tři desítky lidí se zranily při nehodě autobusu, který mířil z Prahy do Hamburku

Zraněné si v sobotu ráno v Německu vyžádala nehoda autobusu společnosti FlixBus, který mířil z Prahy do Hamburku. Třicítka lidí byla převezena do nemocnic, nejméně 18 z nich ale bylo již propuštěno, informovala agentura DPA. Tři osoby utrpěly středně těžká zranění. Lidé v autobusu byli podle německé policie z Česka, Německa, Británie, Turecka, Rumunska, Albánie, Číny, Indie a Egypta. Děti mezi nimi nebyly.
12. 9. 2020Aktualizováno12. 9. 2020, 16:10|