TÉMA

Denis Villeneuve

V kinech se završí filmová Duna, na věrnou adaptaci fanoušci čekali desítky let

Do kin vstupuje Duna: Část druhá. Adaptace díla amerického spisovatele Franka Herberta je jedním z nejočekávanějších filmů posledních let. I přes celosvětovou popularitu se nejprodávanější sci-fi román všech dob věrného filmového zpracování dočkal až po více než půlstoletí.
29. 2. 2024|

Nejlepším filmem 2021 je dle Oscarů drama o neslyšících V rytmu srdce, sošky mají i Chastainová a Smith

Ceny Oscar zvolily nejlepším filmem roku 2021 drama V rytmu srdce (Coda), které se odehrává v komunitě neslyšících. Poprvé tak v této kategorii vyhrála tvorba streamovací služby. Ve vizuálních kategoriích se dařilo sci-fi spektáklu Duna, celkově si odnesl nejvíce sošek. Naopak favorita 94. ročníku Sílu psa místo oscarového úspěchu čekal spíše debakl. Hlavní herecké ceny si odnášejí Jessica Chastainová a Will Smith. Smith se také postaral o zřejmě nepřekvapivější okamžik večera, který filmové výkony tak trochu zastínil.
28. 3. 2022Aktualizováno28. 3. 2022, 07:08|

Benátky promítnou debut Gyllenhaalové a adaptaci Duny, festival zahájil Almodóvar

Nový film Pedra Almodóvara otevřel 1. září filmový festival v Benátkách. Jeho Paralelní matky jsou zároveň jedním z jednadvaceti snímků v hlavní soutěži. Mimo soutěž patří k očekávaným titulům například nová adaptace sci-fi příběhu Duna. Nejstarší filmová přehlídka na světě potrvá letos do 11. září.
2. 9. 2021|

Herečka Johanssonová žaluje Disneyho kvůli premiéře filmu Black Widow. Společnost to ostře odmítá

Americká herečka Scarlett Johanssonová podala žalobu na filmové studio Disney. Společnost podle ní porušila smlouvu, když uvedla její snímek Black Widow na začátku července ve stejný den v kinech i na streamovací službě Disney+, čímž ji měla připravit o smluvní výdělky navázané na tržby v kinech. Společnost již žalobu, která nemá v Hollywoodu obdoby, ostře odmítla.
30. 7. 2021|

Filmová upoutávka týdne: Planetu Duna obývá první ukázka epické sci-fi

Očekávaná adaptace vědeckofantastického románu Duna se prezentuje v tříminutové upoutávce. Hvězdně obsazený a údajně „nezfilmovatelný“ příběh z desetitisíce let vzdálené budoucnosti by měl vstoupit do českých kin v polovině letošního prosince.
12. 9. 2020|