TÉMA

Jan Sýkora

Hrad přiznal pochybení ohledně lánského honu pro Pavlova sponzora

Prezidentská kancelář nedodala včas do registru smluv dokument, na jehož základě se minulý týden v Hradem spravované lánské oboře konal hon na zvěř pro investiční firmu Wood & Company. Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Jana Vohralíková v pátek novinářům řekla, že šlo o administrativní pochybení, ze kterého nebude vyvozovat žádné důsledky. Podle prezidenta Petra Pavla nevznikla žádná finanční újma. Na případ upozornil web Seznam Zprávy, podle kterého lov u ředitele Lesní správy Lány zařizoval partner ve společnosti Wood & Company Jan Sýkora – významný sponzor prezidentské kampaně Petra Pavla.
27. 10. 2023Aktualizováno27. 10. 2023, 23:17|

Dálnice D1 je po bouřce plně průjezdná. Provoz zablokovaly dráty vysokého napětí

Dálnice D1 je po uzavírce způsobené následky silných bouřek opět průjezdná v obou směrech. V pátek večer zhruba na patnáctém kilometru ve směru na Brno zablokovaly provoz dráty vysokého napětí, které spadly na silnici. Dálnici se podařilo zprůjezdnit v sobotu kolem půl čtvrté ráno. Na vysokém napětí evidují energetici šest poruch. Bez elektřiny bylo v sedm hodin ráno asi tři a půl tisíce domácností.
6. 8. 2022Aktualizováno6. 8. 2022, 20:26|

Situace se nelepší, konstatují energetici. Problémy se nejvíce dotknou chudších domácností

Rostoucí ceny energií se nejvíce dotknou nízkopříjmových domácností, varují ředitel Poradny při finanční tísni David Šmejkal a sociolog Daniel Prokop. Místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie Jan Zápotočný a ředitel marketingu společnosti MND Jan Sýkora apelovali na spotřebitele, aby v případě problémů se splácením kontaktovali dodavatele. Tématu se věnovala středeční Devadesátka.
15. 12. 2021|

Ceny elektřiny i plynu by se v příštích měsících mohly stabilizovat, shodli se dodavatelé energií

Elektřina i plyn v příštím roce zdraží, zvýší se regulovaná i neregulovaná složka ceny. Analytici odhadují, že zákazníci by mohli za energie zaplatit v průměru o třetinu víc než letos. O zdražování diskutovali dodavatelé energií a politici v Devadesátce ČT24.
2. 12. 2021|

Pilulka chystá vstup na trh Start pražské burzy. Výhledově uvažuje o jejím hlavním trhu

Lékárenská a technologická společnost Pilulka.cz v následujících týdnech vstoupí na trh Start pražské burzy, který je určený pro menší firmy. Firma se rozhodla emitovat 20 procent nových akcií, které se budou na tomto trhu obchodovat. V následujících letech chce společnost přejít na hlavní trh burzy. Ve čtvrtek to uvedl spolumajitel Pilulky Petr Kasa.
10. 9. 2020|