TÉMA

Pilulka

Polský soud uložil obecně prospěšné práce aktivistce za pomoc s potratem

V Polsku odsoudili na osm měsíců obecně prospěšných prací aktivistku Justynu Wydrzyńskou za to, že poskytla jiné ženě tablety, které vyvolávají potrat. Na svém webu o tom informuje list Gazeta Wyborcza. Jde podle něj o první případ, kdy je v Evropě souzena aktivistka za pomoc při umělém přerušení těhotenství. Odůvodnění verdiktu bylo podle listu utajeno, Wydrzyńská se odvolá.
14. 3. 2023|

Pandemie ve světě: Pilulka Pfizeru vykazuje slibnou účinnost, Slovensko chce omezit pohyb neočkovaných

Americká společnost Pfizer oznámila, že její experimentální antivirová pilulka určená k léčbě covidu-19 podle předběžných výsledků studií snižuje riziko hospitalizace či úmrtí po nákaze koronavirem o téměř devadesát procent. Laboratoře na Slovensku druhý den po sobě odhalily rekordní přírůstek nových případů koronavirové nákazy. Ve čtvrtek PCR testy v zemi potvrdily 6805 nakažených, ve středu to bylo 6713. Pozitivní je třetina testů. Experti navrhují přísnější omezení pro neočkované, dotklo by se to zejména omezení vycházení. Další maximum v počtu nakažených hlásí i Německo, kde bylo potvrzeno 37 120 nových případů. Rakousko zavádí opatření pro neočkované. Počet nových případů roste i v Řecku, Španělsku a Itálii.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 22:25|

Británie jako první schválila molnupiravir, lék proti covidu v tabletě. Zájem o něj má i Česko

Británie ve čtvrtek jako první země na světě schválila použití antivirotika molnupiravir pro léčbu covidu-19. Pilulku od americké farmaceutické společnosti Merck & Co lze jako první léčivo v tabletě používat i při domácí léčbě covidu. Podle výsledků klinických testů tento lék u nakažených koronavirem snižuje riziko hospitalizace a úmrtí nejméně na polovinu.
4. 11. 2021|

Pilulka chystá vstup na trh Start pražské burzy. Výhledově uvažuje o jejím hlavním trhu

Lékárenská a technologická společnost Pilulka.cz v následujících týdnech vstoupí na trh Start pražské burzy, který je určený pro menší firmy. Firma se rozhodla emitovat 20 procent nových akcií, které se budou na tomto trhu obchodovat. V následujících letech chce společnost přejít na hlavní trh burzy. Ve čtvrtek to uvedl spolumajitel Pilulky Petr Kasa.
10. 9. 2020|