TÉMA

Bob Woodward

Generál chránil jaderné zbraně, aby je Trump nemohl použít, píše novinář Woodward v nové knize

Americký generál Mark Milley podnikl letos v lednu přísně tajnou akci, aby zabránil vykonat případný rozkaz amerického prezidenta Donalda Trumpa k odpálení jaderných zbraní. V nové knize Peril (Nebezpečí či Riziko) o tom píšou legendární novinář Bob Woodward a veterán listu Washington Post (WP) Robert Costa. O obsahu knihy informovaly servery televize CNN a listu The New York Times.
14. 9. 2021|

„Čím zlejší jsou, tím lépe s nimi vycházím,“ řekl Trump o světových lídrech. Na pulty míří Woodwardova kniha

Americký prezident Donald Trump podle svých slov udržuje lepší osobní vztahy s těmi světovými vůdci, kteří jsou „drsní a zlí“. Prohlásil to v jednom z rozhovorů s legendárním novinářem Bobem Woodwardem, jemuž v úterý vychází nová kniha nazvaná Rage (Vztek) založená na 18 telefonických interview s hlavou státu. Útržek z jednoho z nich odvysílala stanice NBC. Dosud zveřejněné úryvky z knihy, jež bude dle očekávání bestsellerem, vyvolaly v USA četné kontroverze.
16. 9. 2020|

Chtěl jsem koronavirus zlehčovat, nechtěl jsem vyvolat paniku, přiznal Trump v nové knize

Americký prezident vědomě zlehčoval hrozbu koronaviru se záměrem předejít panice. Vyplývá to z rozhovoru s renomovaným novinářem Bobem Woodwardem, jehož kniha Rage (Hněv) vyjde příští týden. Úryvky z ní a především pak audionahrávky dokazující Trumpovy výroky se dostaly do amerických médií. Podle Trumpova protikandidáta Joea Bidena hraničí jeho slova se zločinem.
10. 9. 2020|