TÉMA

Nemocnice Benešov

Filip se nemusí omluvit za spojení Milionu chvilek s útokem na nemocnici

Bývalý předseda KSČM Vojtěch Filip uspěl s odvoláním a nemusí se omlouvat spolku Milion chvilek za to, že ho spojil s kybernetickým útokem na benešovskou nemocnici. Soudce Vrchního soudu v Praze zdůvodnil verdikt tím, že Nejvyšší soud v jiném případě stanovil, že právnická osoba nemá nárok na odčinění neoprávněného zásahu do své pověsti.
16. 4. 2022|

Stíhání muže, který v benešovské nemocnici vytáhl zbraň, státní zástupkyně zastavila. Byl nepříčetný

Státní zástupkyně zastavila trestní stíhání třiašedesátiletého muže, který loni v listopadu ohrožoval nožem a střelnou zbraní zdravotníky v benešovské nemocnici. Podle znaleckého posudku nebyl v době spáchání skutku pro nepříčetnost trestně odpovědný, uvedla ve středu na webu policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, policisté u muže po zadržení našli dvě plynové zbraně a dva nože. Obvinili ho z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozily až tři roky vězení.
30. 3. 2022|

Policisté obvinili muže, který ohrožoval zdravotníky v benešovské nemocnici. Hrozí mu až tři roky vězení

Benešovští kriminalisté obvinili třiašedesátiletého muže, který v pondělí ohrožoval nožem a střelnou zbraní zdravotníky v nemocnici v Benešově, z trestného činu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Informovala o tom mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová s tím, že mu hrozí až tři roky vězení. Soudce mezitím v úterý poslal muže do vazby.
1. 12. 2021|

Zdrogovaný pacient zdemoloval oddělení urgentní medicíny v královéhradecké nemocnici

Zdrogovaný pacient v noci demoloval oddělení urgentní medicíny Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ohrožoval také zdravotníky a podle prvních odhadů způsobil škodu kolem dvou set tisíc korun. Část oddělení, kde se přijímají i pacienti s covidem, byla kvůli tomu na několik hodin mimo provoz.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 18:10|

Přibylo necelých sedm tisíc nakažených. Policie bude karantény kontrolovat jedině s hygieniky

Testy na koronavirus odhalily v pondělí 6865 pozitivních, v mezitýdenním srovnání zhruba o 1400 méně. Počet zemřelých s covidem v Česku stoupl na 26 222. Vládní rada pro zdravotní rizika podpořila posunutí druhé dávky očkování proti covidu, vakcíny Pfizer a Moderna se budou podávat po 42 dnech. Policie upustila od plánu samostatně kontrolovat karantény a izolace, kontroly budou probíhat jedině v součinnosti s hygienou.
30. 3. 2021Aktualizováno30. 3. 2021, 23:29|

Filip se má Milionu chvilek omluvit za své výroky o benešovské nemocnici, rozhodl soud

Předseda KSČM Vojtěch Filip se má omluvit spolku Milion chvilek za výroky, jimiž jej spojil s loňským kybernetickým útokem na benešovskou nemocnici. Ve středu o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Částečně vyhověl žalobě, kterou se spolek domáhal ochrany dobré pověsti; omluvu žádal Milion chvilek i od komunistické strany.
9. 9. 2020Aktualizováno9. 9. 2020, 16:46|