TÉMA

Patrik Pizinger

Soud řešil žalobu Chodova o navrácení teplovodní sítě

Ve sporu mezi dodavatelem tepla, společností Marservis, a městem Chodov znovu zasedal soud. Projednával žalobu města, na základě které má firma vyklidit výměníky tepla a předat radnici do užívání teplovodní síť. Právě o tu se vedou dlouholeté spory. Kauza, která na konci minulého roku skončila rozsáhlým výpadkem dodávek tepla a teplé vody, se ale ke svému konci ještě neblíží.
19. 2. 2024|

Marservis musí předat rozvod tepla městu Chodov, rozhodl soud

Společnost Marservis, která třicet let provozuje rozvod tepla ve městě Chodov, musí do patnácti dnů předat teplárenské zařízení městu, kterému podle rozhodnutí sokolovského okresního soudu patří. Rozhodl tak v předběžném opatření. Chodov, který se s firmou soudí o vlastnictví tohoto majetku dvacet let, by tak mohl začít dodávat teplo lidem sám. Sokolovský soud zároveň zamítl žalobu Marservisu proti Chodovu a městské společnosti Teplo Chodov. O rozhodnutí informoval starosta Patrik Pizinger (Místní).
9. 1. 2024Aktualizováno9. 1. 2024, 19:05|

Část Chodova na Sokolovsku byla den bez tepla. Bývalý dodavatel odpojil na dálku výměník

Obyvatelé části Chodova na Sokolovsku, včetně školky, sociálního zařízení a stovek domácností, byli zhruba den bez tepla. Bývalý provozovatel teplofikace, společnost Marservis, odmítl v rozporu s rozhodnutím soudu předat městu majetek, a naopak při pokusu města dostat se do jednoho z výměníků odpojil dodávku tepla, zřejmě na dálku. Starosta města Patrik Pizinger (Místní) označil situaci za bezprecedentní vydírání. Dodávky byly obnoveny ve čtvrtek odpoledne poté, co se městu podařilo dálkové ovládání zařízení obejít, řekl starosta.
23. 11. 2023Aktualizováno23. 11. 2023, 17:31|

Bolševník se šíří Karlovarským krajem. Na jeho likvidaci poskytuje stát peníze

Invazní bolševník velkolepý byl v 19. století vysazen v Lázních Kynžvart jako okrasná rostlina, teď se ho chce Karlovarský kraj zbavit. Ničí tamní ekosystém a při doteku způsobuje vyrážky a puchýře. Rostlinu by měli likvidovat vlastníci pozemků, na kterých se vyskytuje. Ministerstvo životního prostředí na to poskytuje dotace.
27. 7. 2023|

Místo útlumu se těžba uhlí rozšiřuje. Rypadlo na Sokolovsku už je tam, kde mělo být za pět let

Uhelné společnosti plánovaly těžbu utlumit, ale nakonec ji spíše rozšiřují. Reagují na energetickou krizi a rizika spojená s dodávkami surovin z Ruska. Sokolovská uhelná zdůvodňuje rozšíření těžby v lomu Jiří potřebou zajistit dostatek uhlí na zimní sezonu. Podobně se zachová i OKD na Karvinsku.
9. 7. 2022|

Ve čtvrtek zdravotníci aplikovali druhý nejvyšší počet dávek vakcín

Testy ve čtvrtek zjistily 1218 případů nákazy covidu-19 v Česku. Zdravotníci pak tento den aplikovali druhý nejvyšší počet dávek vakcín za jeden den, bylo jich přes 85 tisíc. Celkový počet vyočkovaných dávek se blíží čtyřem milionům.
14. 5. 2021Aktualizováno14. 5. 2021, 16:46|

„Děsíme se, co přijde.“ Pendleři z Karlovarska přicházejí o práci, k útlumu dochází i v těžbě a lázeňství

Na šest procent stoupla v únoru nezaměstnanost v Karlovarském kraji. Aktuálně je tam nejvyšší v Česku. Nejvíc lidí přišlo o práci v oborech cestovního ruchu, lázeňství nebo gastronomie, které nejvíce zasáhla koronavirová krize. Na Karlovarsku je bez práce téměř dvanáct tisíc lidí.
12. 3. 2021|

Jednání o koalici v Karlovarském kraji uvázla, hnutí Místní chce do opozice

Jednání o sestavení krajské koalice v Karlovarském kraji uvázla na mrtvém bodu. Místní – Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj měst a obcí v úterý oznámili, že půjdou do opozice. Zdůvodnili to tím, že nechtějí být nástrojem politikaření velkých stran. Bez jejich hlasů v zastupitelstvu ale nemůže ani ANO s ODS, ani STAN s Piráty a Volbou pro Karlovarský kraj (VOK) sestavit koalici.
6. 10. 2020|

Kdo usiluje o hlasy voličů v Karlovarském kraji? Anketa s lídry, kteří se nedostali do debaty ČT

Česká televize zahájila předvolební vysílání. Ve středu se v něm detailně věnuje Karlovarskému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s lídry devíti kandidátek s největším volebním potenciálem ČT představí také odpovědi dalších kandidujících stran, hnutí a koalic na základní otázky fungování jejich kraje.
9. 9. 2020|