TÉMA

Kdyně

Za srážku vlaků u Kdyně potvrdil soud strojvedoucímu podmíněný trest. Zrušil zákaz řízení

Podmíněným trestem třiceti měsíců s dvouletou zkušební lhůtou potrestal Krajský soud v Plzni strojvedoucího Jaroslava Krotkého za předloňskou srážku osobního motorového vlaku a protijedoucího měřícího vozu v Kdyni na Domažlicku. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozilo strojvedoucímu až osm let vězení. Rozsudek je pravomocný.
18. 10. 2022|

Strojvedoucí nestihl včas zastavit, špatně brzdil. Za srážku vlaků u Kdyně ho soud potrestal podmínkou

Domažlický okresní soud uložil podmíněný trest padesátiletému strojvedoucímu Jaroslavu Krotkému za předloňskou srážku osobního motorového vlaku a protijedoucího měřicího vozu v Kdyni na Domažlicku. Při nehodě se zranilo dvacet lidí včetně Krotkého. Strojvedoucímu osobního vlaku hrozilo za obecné ohrožení z nedbalosti až osm let vězení. Soud mu vyměřil trest třicet měsíců se zkušební lhůtou tří let a zákaz řízení vlaků na tři roky.
12. 1. 2022|

Vyšetřování nehod na železnici v Kdyni a Českém Brodě je u konce, vinu nesou strojvedoucí

Drážní inspekce v poslední době uzavřela vyšetřování dvou nehod z loňska, u kterých bylo nejsložitější označit viníka. Jde o srážky vlaků u Českého Brodu a ve Kdyni. U obou shledala příčinu na straně strojvedoucích, jistý vliv ale připsala také infrastruktuře.
5. 12. 2021|

V Kdyni se srazil osobní vlak s technickým vozem, pro zraněné letěly vrtulníky

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno srazil motorový osobní vlak s technickým vozidlem. Z dosavadních závěrů vyšetřování vyplývá, že motorák přes snahu strojvedoucího na nádraží nezastavil. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic devatenáct lidí, z toho čtyři byli vážně zranění. Dva armádní záchranářské vrtulníky transportovaly do nemocnic v Plzni a v Praze šest účastníků nehody, další odvezly sanitky. Strojvedoucího osobního vlaku museli hasiči z kabiny vyprostit. Provoz na trati byl už obnoven.
9. 9. 2020Aktualizováno9. 9. 2020, 18:38|