TÉMA

Týden

Na Ukrajině si odstup nedržím, není to tiskovka, říká oceněná reportérka Svobodová

Před loňským 24. únorem se pracovně vydala pouze na Slovensko, od té doby ale Ivana Svobodová několikrát vycestovala přímo na Ukrajinu. „Když tam mluvím s lidmi, tak si odstup nedržím. Není to tiskovka a stane se, že s respondentem brečíte,“ vypráví reportérka, která i za texty z napadené země získala prestižní Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2022. „Pro mě je to nejlepší práce na světě. Žádný jiný sen nemám,“ říká o novinařině v podcastu Background ČT24.
16. 2. 2023|

V noci na úterý napadne těžký a mokrý sníh, varují meteorologové

V Česku se od pondělního večera začne postupně ochlazovat. V následujících dnech bude pršet a i v nižších polohách sněžit. V noci klesnou teploty pod bod mrazu. Srážky mohou místy namrzat. Vyplývá to z předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle meteorologické výstrahy navíc napadne v úterý v části republiky až deset centimetrů těžkého mokrého sněhu, což může komplikovat dopravu.
5. 12. 2022Aktualizováno5. 12. 2022, 11:12|

Počasí pozdního babího léta vydrží do začátku listopadu, pak se ochladí

Předpověď podzimního počasí bývá komplikovaná především ve chvílích, kdy přes náš kontinent postupuje k východu tlaková výše. Po její zadní straně pronikne do střední Evropy dříve či později teplejší vzduch od jihu. Při přílivu teplého vzduchu, který k nám proudí hlavně ve vyšších vrstvách atmosféry, dojde k vytvoření teplotní inverze a Česko se zpravidla zahalí do mlh a nízké oblačnosti. Hory a některé nížiny si ale ještě užijí několik slunečných a teplých podzimních dnů.
27. 10. 2021|

Dalším osudem vydavatelství Mladá fronta se bude zabývat nový soudce

Vrchní soud v Praze v pondělí zrušil prohlášení konkurzu na vydavatelství Mladá fronta, a tedy i následný prodej v aukci. Důvodem je možná podjatost soudce Zdeňka Strnada vůči Mladé frontě, případně i dalším účastníkům řízení. Soudce Strnad je z rozhodování ve věci Mladé fronty vyloučený a o řešení úpadku vydavatelství bude znovu rozhodovat jiný soudce soudu první instance.
8. 9. 2020Aktualizováno8. 9. 2020, 17:34|