TÉMA

Mairead McGuinnessová

Europoslanci schválili regulaci pro kryptoměny

Evropský parlament (EP) ve čtvrtek drtivou většinou schválil nařízení MiCA, což jsou pravidla regulace kryptoměnových trhů. Je to první ucelenější sada předpisů pro kryptoměnové odvětví na světě, uvedla agentura Reuters. EP schválil i další opatření, která se v odvětví kryptoměn zaměřují na boj proti praní špinavých peněz.
20. 4. 2023Aktualizováno20. 4. 2023, 16:52|

Ukrajina má díky unijní dohodě získat munici. Evropský zbrojní průmysl ale čelí mnoha výzvám

Státy Evropské unie se zavázaly dodat Ukrajině do roka munici za dvě miliardy eur, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ale žádá o to, aby dodávky byly hlavně co nejrychlejší. Jak unijní země svůj závazek dodrží, není jasné, zbrojní průmysl totiž čelí řadě výzev.
24. 3. 2023Aktualizováno24. 3. 2023, 15:28|

Evropský parlament schválil McGuinnessovou jako eurokomisařku pro finanční služby

Novou eurokomisařkou pro finanční služby se stane dlouholetá irská europoslankyně Mairead McGuinnessová. Návrh šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové schválilo plénum Evropského parlamentu. Poslanci rovněž souhlasili s tím, že místopředseda Komise Valdis Dombrovskis dostane nově na starosti vlivné obchodní portfolio.
7. 10. 2020|

Hogana má v Evropské komisi nahradit McGuinnessová. Má se starat o finanční služby

Irská europoslankyně Mairead McGuinnessová má nahradit v Evropské komisi (EK) svého krajana Phila Hogana, který odstoupil koncem srpna kvůli porušení koronavirových opatření. Oznámila to šéfka exekutivy Evropské unie Ursula von der Leyenová, která nové člence svého týmu svěřila na starosti oblast finančních služeb, finanční stability a unie kapitálových trhů. Vlivné obchodní portfolio, které zastával Hogan, získá lotyšský místopředseda EK Valdis Dombrovskis.
8. 9. 2020Aktualizováno8. 9. 2020, 12:56|