TÉMA

Roudnice

Smrtelné nehodě na Hradecku zřejmě předcházela vražda, podle policie řidič svou ženu zabil

Páteční tragické nehodě na Královéhradecku zřejmě předcházela vražda, vyplynulo z informací policie uvedených na webu. Podle kriminalistů osmatřicetiletý muž usmrtil svou manželku, tělo naložil do auta a poté pravděpodobně úmyslně narazil do stromu. Muž při dopravní nehodě zemřel, auto začalo hořet, uvedla policie. Nehoda se stala v pátek odpoledne na silnici mezi obcemi Roudnice a Homyle.
13. 11. 2023|

Noční bouře zablokovala železniční trať mezi Strakonicemi a Horažďovicemi

Po noční bouřce bude několik dní neprůjezdná železniční trať mezi Strakonicemi a Horažďovicemi, hlavní spojení z Plzně do Českých Budějovic. Stav trati musí posoudit geotechnik. Správa železnic (SŽ) proto už zajistila náhradní autobusovou dopravu. Jde o úsek Strakonice–Katovice. Právě u Katovic v noci spadlo podle meteorologů v úhrnu extrémních 187,5 milimetru srážek.
28. 6. 2022Aktualizováno28. 6. 2022, 14:57|

Recenze: Galerie Roudnice sestoupila do propasti, symbolismus drží v covidové izolaci

Výstava Sestup do propasti, již připravila Galerie Roudnice, nabízí zajímavý pohled na období českého symbolismu, obohacený aktuálním přístupem. Historické nazírání tak získává na současnosti a nepřestává znepokojovat, hodnotí Josef Rauvolf.
18. 12. 2020|

Ústecký kraj si chce vzít další úvěr ve výši 1,5 miliardy, důvodem jsou především nákupy nemocnic

Ústecký kraj si chce vzít úvěr 1,5 miliardy korun, rozhodlo o tom končící zastupitelstvo kraje na svém posledním zasedání před volbami. Peníze si chce kraj půjčit v situaci, kdy už splácí jiné úvěry v úhrnné výši 1,25 miliardy korun. Pokud na to dojde, zařadí se Ústecký kraj k těm nejvíc zadluženým. Kraj chce nový úvěr využít na pokračování v investicích.
7. 9. 2020|