TÉMA

Alan Tomášek

Krkonošská kauza míří k Nejvyššímu soudu. Státní zástupce podal dovolání

Nejvyšší státní zástupce se dovolal proti zprošťujícímu rozhodnutí soudů v části takzvané krkonošské kauzy, která se týká ukládání zeminy u Pece pod Sněžkou a dotací pro Herní krajinu Pecka. Informoval o tom mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý. Případ tedy projedná Nejvyšší soud.
25. 7. 2022|

Soud potvrdil osvobozující verdikt v krkonošské kauze. Žalobci vytkl chaotičnost a zmatenost

Stavba Herní krajiny Pecka v Krkonoších byla v pořádku stejně jako ukládání zeminy v Peci pod Sněžkou. Rozhodl o tom odvolací soud, na který se obrátil státní zástupce poté, co byli v první instanci nepravomocně všichni obžalovaní osvobozeni. Platí tedy, že se starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek, někdejší ředitel Krkonošského národního parku Jan Hřebačka a dalších sedm obžalovaných ničeho nedopustili a trestné činy, o nichž hovořila obžaloba, se nestaly. Postup žalobců v kauze chce prošetřit ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).
6. 5. 2022Aktualizováno6. 5. 2022, 18:25|

Údajný dotační podvod a poškození přírody v krkonošské kauze posoudí pražský vrchní soud

Případ údajného dotačního podvodu a poškození přírody v Krkonoších míří k pražskému Vrchnímu soudu. Státní zástupce a jeden z obžalovaných se totiž odvolali. České televizi to potvrdila Kateřina Podeszwová, mluvčí královéhradeckého krajského soudu, který kauzu původně řešil. V takzvané krkonošské kauze soud loni v listopadu zprostil obžaloby devět lidí včetně starosty Pece pod Sněžkou Alana Tomáška (SNK SNĚŽKA) i bývalého ředitele Správy KRNAP Jana Hřebačky.
22. 3. 2022|

Starosta Pece pod Sněžkou odmítl vinu v krkonošské kauze. Jde o dotační podvod a poškození přírody

Krajský soud v Hradci Králové začal projednávat takzvanou krkonošskou kauzu, v níž jde o poškození přírody v Peci pod Sněžkou, pokus o dotační podvod a další trestné činy. V případu figuruje osm lidí a jedna firma. Starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek (SNK SNĚŽKA) vinu důrazně odmítl. Hlavní líčení, které se koná za přísných hygienických pravidel, bude pokračovat v úterý výpověďmi dalších obžalovaných. Nařízeno je také na listopad.
7. 9. 2020Aktualizováno7. 9. 2020, 16:15|