TÉMA

HZS Plzeňského kraje

Kvůli údajnému úniku neznámé látky v Plzni muselo opustit školu 400 lidí. Několik z nich záchranáři ošetřili

Několik lidí s nevolností ošetřili záchranáři v areálu zdravotnické střední školy na Karlovarské ulici v Plzni. Do vzduchu tam odpoledne údajně unikla neznámá látka, hasiči ale zatím při měření nic nezjistili. Budovu školy ještě před příjezdem záchranářů opustilo kolem 400 lidí, řekl velící důstojník hasičů Jan Beran. Hasiči s měřicí technikou zjišťují, co se v objektu stalo. Nikdo není v přímém ohrožení života, doplnila Andrea Divišová ze záchranné služby.
26. 9. 2023|

Rozsáhlý požár domu poblíž centra Plzně hasiči zlikvidovali. Při zásahu se dva zranili

Hasiči před půl druhou odpoledne zlikvidovali rozsáhlý požár patrového domu poblíž centra Plzně. Povolali bagr ze Zbiroha a po dohodě s památkáři strhli štít budovy. Při likvidaci požáru se dva hasiči zranili, jeden z nich skončil v nemocnici. Lochotínská ulice i výjezd z obchodního centra u Rondelu jsou uzavřené. Plameny zasáhly podkroví a půdu, propadly se stropy. Policie evakuovala lidi z přilehlých budov. Předběžná škoda je odhadnuta na pět milionů korun, příčina zatím popsána nebyla.
14. 8. 2023Aktualizováno14. 8. 2023, 18:06|

Při opravě potrubí v Plzni unikl plyn. Hasiči museli evakuovat děti ze školky

Osm dospělých a 38 dětí evakuovali hasiči v Blatenské ulici v Plzni. Zřejmě při opravě potrubí se část plynu dostala do okolí a okny i do blízké školky, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Prostory hasiči odvětrali. Děti i zaměstnanci školky se do budovy vrátili poté, co měření už žádné koncentrace nezaznamenala.
3. 11. 2022|

V zámeckém areálu na Plzeňsku hořela stodola. Oheň zničil expozici vesnického života

V areálu zámku v Újezdu nade Mží hořela v noci na pondělí stodola s expozicí věnovanou historii zemědělství a venkovského života. Objekt požár zasáhl v plném rozsahu. Podle dostupných informací nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda se předběžně odhaduje na 25 milionů korun, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.
7. 9. 2020|