TÉMA

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Senioři si peníze zaslouží, rouškovné je ale nesystémové, zaznívá od lídrů Královéhradeckého kraje

Jednorázový bonus pro důchodce ve výši pěti tisíc korun, jak v současné době (ne)investovat či situace v domovech pro seniory v době koronaviru. To byla témata, kterým se v předvolební debatě věnovali volební lídři Královéhradeckého kraje.  Účastníků bylo nakonec osm, DSZ - Za práva zvířat se z debaty omluvila s tím, že žádného kandidáta nepošle.
15. 9. 2020|

Liberec potřebuje rychlejší železnici do Prahy, kraj o tom musí Správu železnic přesvědčit, shodují se kandidáti na hejtmana

Vlakem, nebo autem? Otázka, která může vyvolat i obsáhlou filozofickou debatu, má v Libereckém kraji jasnou odpověď. Rozumné – tedy rychlé a pohodlné – železniční spojení do vnitrozemí mu zcela chybí. Jenomže zároveň se potýká i se stavem silnic. V debatě o dopravě si kandidáti na hejtmana vyměnili názory na tempo jejich oprav i na to, jak zlepšit železniční spojení a po letech obnovit přímý rychlík z krajského města do Prahy.
10. 9. 2020|

Rozesílání roušek seniorům i zvládnutí pandemie byly tématem debaty kandidátů do libereckého zastupitelstva

Lídři kandidátek pro nadcházející volby v Libereckém kraji v debatě ČT24 diskutovali o tom, jak se region zatím vypořádal s pandemií koronaviru a jak je připraven na její další fáze. Hodnotili také nedávné vládní rozhodnutí zaslat seniorům roušky – a zatímco zástupci stran z centrální vlády krok hájí, představitelé ostatních politických formací jsou často i skeptičtí.
10. 9. 2020|

Strany v Moravskoslezském kraji řeší útlum hornictví, zdravotnictví i základnu NATO

Při volbách do krajských zastupitelstev v roce 2016 získalo v Moravskoslezském kraji nejvíce křesel hnutí ANO. Společně s ODS a KDU-ČSL vytvořily koalici, která se v čele kraje udržela po celé čtyři roky. Vznikl i jejich společný program až do roku 2024. Tehdejším lídrem moravskoslezského hnutí ANO a dnešním hejtmanem je Ivo Vondrák. Při posledních krajských volbách se mu tak podařilo prolomit tehdejší koalici ČSSD a KSČM.
4. 9. 2020|