TÉMA

Volba pro kraj

V Chebu platí nová vyhláška proti odpalování pyrotechniky. Město ale volá po další regulaci

Cheb se stále potýká s výbuchy zábavní pyrotechniky, v poslední době došlo k i několika požárům v přírodě. Například obyvatelé místní části Slapany tvrdí, že rány od pyrotechniky slyší z okolí i několikrát týdně. Na svědomí je podle nich mají hlavně turisté z Německa, kteří jezdí pyrotechniku na tuzemská tržiště nakupovat. Podle nové vyhlášky přitom za její odpalování mimo stanovené dny hrozí až desetitisícová pokuta. Město proto volá po změně legislativy, která by prodej pyrotechniky více regulovala.
2. 11. 2023|

Koalice v Karlovarském kraji je v nedohlednu. ODS chce post hejtmana, ostatní strany nabídly jen náměstka

Téměř měsíc a půl po volbách nejenže nemá Karlovarský kraj dohodnutou novou koalici, není ani jasno v tom, kdo by ji měl sestavit. Vyjednávání bloku stran kolem STAN a Pirátů s ODS a lidovci prozatím skončilo. ODS, přestože ve volbách nedosáhla výrazného úspěchu, chce post hejtmana. Ostatní strany, které doufají v sestavení koalice, to odmítly a nabídly občanským demokratům a lidovcům nanejvýš pozici prvního náměstka.
16. 11. 2020|

Zastupitelé Karlovarského kraje složili slib. Na ustavujícím zasedání ale nevolili vedení

Noví zastupitelé Karlovarského kraje ve čtvrtek složili slib. Na ustavujícím zasedání ale nevolili nové vedení kraje, jednání o koalici totiž stále pokračují. Blok 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Volby pro kraj, Místních a SNK1 jedná o koalici s ODS a KDU-ČSL. Aktuálně jde o jediný kraj bez domluvené koalice. Dohodnout ji chtějí do týdne. Za týden by také mělo jednání zastupitelů pokračovat.
12. 11. 2020|

Karlovarská Volba pro kraj se štěpí v názoru na vyjednávání, část chce odejít z bloku

Koalice Volba pro kraj + Karlovaráci, která v krajských volbách získala tři mandáty, se názorově rozštěpila. Část Karlovaráků chce odejít z trojbloku se STAN a Piráty a jednat samostatně. Předseda Karlovaráků, lídr kandidátky a člen společného vyjednávacího týmu Josef März chce spojenectví se STAN a Piráty zachovat, oproti tomu místopřeseda Karlovaráků Miroslav Vaněk považuje trojblok za nefunkční projekt.
9. 10. 2020|

Strany v Moravskoslezském kraji řeší útlum hornictví, zdravotnictví i základnu NATO

Při volbách do krajských zastupitelstev v roce 2016 získalo v Moravskoslezském kraji nejvíce křesel hnutí ANO. Společně s ODS a KDU-ČSL vytvořily koalici, která se v čele kraje udržela po celé čtyři roky. Vznikl i jejich společný program až do roku 2024. Tehdejším lídrem moravskoslezského hnutí ANO a dnešním hejtmanem je Ivo Vondrák. Při posledních krajských volbách se mu tak podařilo prolomit tehdejší koalici ČSSD a KSČM.
4. 9. 2020|