TÉMA

Jaroslav Dušek

Zastupitel obce na Jičínsku vozí do lesa tuny suti. Vše už řeší policie

Neobvyklou spornou skládku řeší v Třebnouševsi na Jičínsku. Do obecního lesa vyváží zastupitel Jiří Zeman (nestr.) suť a hlínu z rekonstrukce svého domu. Tvrdí, že to schválilo zastupitelstvo obce, žádný zápis o tom však neexistuje. Případ už vyšetřují také policisté. Podnět navíc v pátek dostala také Česká inspekce životního prostředí.
12. 4. 2024|

„Najednou se z vás stane terč,“ hodnotí Čestmír Strakatý reakce na rozhovor s Duškem

„Nejtěžší součástí práce je balancovat se svým životem už nejenom na sociálních sítích, ale ve veřejném prostoru,“ říká moderátor a autor podcastu Čestmír Strakatý. S vlnou negativních reakcí se musel vyrovnat třeba po nedávném rozhovoru s Jaroslavem Duškem. Za svou prací si ale stojí. Vedle kritiky za rozhovor podle svých slov sklidil i poděkování. Donedávna tvář Prostoru X, dnes už moderátor na volné noze, se v podcastu Background ČT24 zamýšlí mimo jiné nad tím, jak velký tým je pro tvorbu podcastu potřeba, a zda by si vystačil i sám.
12. 10. 2023|

Režisér Svátek točí pokračování Úsměvů smutných mužů

V Ústí nad Labem se natáčí další film podle předlohy ústeckého rodáka Josefa Formánka. Dvě slova jako klíč volně navazují na úspěšný snímek Úsměvy smutných mužů, který také vznikal na severu Čech. Do režie se opět pustil Dan Svátek.
10. 11. 2021|

Tip z iVysílání: Jan Borna by oslavil šedesát let. K Dokreslení Janka jsou třeba vzpomínky

Divadelník a také básník Jan Borna by na konci srpna oslavil šedesáté narozeniny. Česká televize při této příležitosti uvedla vzpomínkový dokument s podtitulem „Dokreslení Janka“. Za Bornovou tvorbou i životem se lze ohlédnout ještě v iVysílání do 9. září.
3. 9. 2020|