TÉMA

Jílové u Prahy

Středočeskou D3 postaví stát. Kupka odmítl spolupráci se soukromníky v obavě z žalob na vedení trasy

Stát nebude stavět středočeský úsek dálnice D3 pomocí takzvaného PPP projektu (Public Private Partnership – Partnerství veřejného a soukromého), tedy za pomoci soukromých peněz. Podle ministra dopravy Martina Kupky (ODS) by to kvůli častým odvoláním a žalobám odpůrců trasy bylo značně rizikové. Kupka to řekl na setkání se starosty v Jílovém u Prahy. Zástupci dotčených obcí, kterých dorazilo zhruba 70, se zajímali například o protihluková opatření nebo o to, jak se zabrání případným problémům se zdroji pitné vody. Jednání bylo poklidné, další se má uskutečnit v druhé polovině roku.
19. 1. 2023|

Praha kvůli pandemii ruší vánoční trhy. Strom na Staroměstském náměstí ale bude stát i letos

Oslavy Vánoc v Praze budou letos z důvodu pandemie v omezené podobě, budou chybět tradiční trhy na Staroměstském náměstí, náměstí Republiky a ve spodní části Václavského náměstí. Konat se nebudou ani doprovodné akce. Vánoční strom na Staroměstském náměstí ale podle radního Jana Chabra (TOP 09) stát bude. O menších trzích v jiných částech metropole se magistrát chystá jednat s městskými částmi, některé z nich by se mohly konat v omezeném provedení. Vánoční trhy by se mohly uskutečnit i v ostatních městech, připravuje se na ně například zlínská radnice.
26. 10. 2020Aktualizováno26. 10. 2020, 17:52|

Už jedenáct obcí odmítá středočeskou část dálnice D3. Někteří jsou pro rozšíření silnice z Prahy do Tábora

Třicet let už trvají dohady a spory kolem projektu dálnice D3, jde hlavně o její středočeskou část za šedesát miliard korun. Spolek Alternativa středočeské D3 opakovaně tvrdí, že jde o předraženou a ekologicky náročnou dálnici. Nahradit ji chce méně radikálním řešením, které by zahrnovalo obchvaty měst a hlavně modernizaci a rozšíření stávající silnice I/3 z Prahy do Tábora.
2. 9. 2020Aktualizováno2. 9. 2020, 23:33|