TÉMA

Miličín

V Miličíně skončily opravy průtahu na významné trase z Prahy do Budějovic

V Miličíně na Benešovsku skončily opravy silnice I/3 na průtahu městem. Práce začaly v srpnu a vyšly na 23 milionů korun bez DPH. Stavbaři opravili asfaltový povrch silnice a systém odvodnění. Vybudovali nové prvky bezpečnosti silničního provozu včetně dvou přechodů pro chodce, informoval Jiří Veselý z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Po silnici, která spojuje Prahu a České Budějovice, denně projede kolem sedmnácti tisíc aut, z toho pětinu tvoří nákladní vozy a kamiony. Za Miličínem je nájezd na dálnici D3.
30. 10. 2023|

Sníh komplikoval dopravu na silnicích, vlaky místy stále nejezdí. Zastavil i dodávky elektřiny

Kvůli závadám souvisejícím s počasím nejezdí vlaky na dvou tratích v jižních Čechách. Je to ale již jen ozvěna toho, co se dělo přes den. Kvůli množství mokrého sněhu, který lámal stromy a elektrické vedení, byly velké potíže na silnicích a železnici. Velmi složité bylo dostat se z Prahy do jižních Čech, nejezdily vlaky po koridoru ani auta po dálnici D3. Kromě jižních Čech byly velké potíže i na Vysočině. V Libereckém kraji byla kvůli sněžení pro nákladní vozy zavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Přerušeny byly také dodávky elektřiny. Na jihu Čech a částečně na Vysočině zůstává večer bez elektřiny 4 600 odběrných míst.
6. 12. 2022Aktualizováno6. 12. 2022, 23:26|

Středočeský kraj trápí největší dopravní nápor v Česku a špatná infrastruktura

Vedení Středočeského kraje převzala po volbách v roce 2016 koalice ANO, STAN, ODS a Nezávislých Středočechů. Ta se ale rozpadla zhruba po roce fungování. Hnutí ANO se za zády předchozích partnerů nakonec domluvilo s ČSSD a KSČM a společně vedou kraj až do současnosti. Za poslední čtyři roky se třeba podařilo rozšířit pásma integrované dopravy a do systému se zapojily nové středočeské obce. Opozice současnému vedení kraje hlavně vytýká špatný stav silnic a infrastruktury v regionu, který je v Česku dopravně nejvytíženějším.
4. 9. 2020|