TÉMA

Krajská nemocnice Liberec

Při požáru baru v Liberci se zranilo 15 lidí, policisté pátrají po muži s kanystrem

Patnáct lidí utrpělo zranění, z toho sedm vážné, při nočním požáru baru Black Panther v Liberci. Někteří byli popálení, další se nadýchali škodlivin. U jednoho byla nutná resuscitace. Podle mluvčího krajské nemocnice Václava Řičáře už nikdo není v ohrožení života. Podle svědků začala událost hádkou mezi obsluhou a jedním z hostů. Ten poté zapálil kanystr s hořlavinou a hodil ho do prostoru. Okolnosti požáru vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení, zároveň prosí veřejnost o pomoc s pátráním po muži, který se měl na místě pohybovat se světlým plastovým kanystrem.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 20:02|

Na Liberecku se auto srazilo s nákladním vozem a autobusem, šest lidí se zranilo

Silnici I/13 u obce Krásný Les na Liberecku uzavřela ve čtvrtek ráno nehoda autobusu, nákladního a osobního automobilu. Z pětadvaceti účastníků nehody se šest lidí zranilo, uvedli na síti X krajští hasiči. Silnice první třídy byla téměř pět hodin uzavřená. Provoz se podařilo obnovit kolem půl dvanácté.
16. 11. 2023Aktualizováno16. 11. 2023, 12:32|

Liberecká nemocnice má nový přístroj nukleární medicíny. Pacienti už nebudou muset do Prahy či Hradce

Krajská nemocnice v Liberci má od tohoto týdne ve zkušebním provozu na oddělení nukleární medicíny přístroj PET/CT, který představuje špičku v diagnostice u onkologických onemocnění. Liberecká nemocnice byla posledním z komplexních onkologických center v zemi, která tento přístroj neměla.
18. 10. 2023|

Netopýří zálety jsou letos podle ochránců extrémní, jen za srpen odchytili patnáct set jedinců

Letošní rok je v netopýřích invazích do lidských obydlí podle Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) extrémní. Záchranné stanice přijaly už přes tři tisíce jedinců, z toho více než patnáct set jen v srpnu. Ochránci přírody nabádají veřejnost, aby dodržovala preventivní opatření: na noc zavírat okna nebo do nich instalovat sítě proti hmyzu.
31. 8. 2023|

Liberecké centrum urgentní péče bude stát více než tři miliardy. Stavba začne na jaře

Krajská nemocnice v Liberci za výstavbu centra urgentní péče zaplatí 3,146 miliardy korun bez daně. Jde o vítěznou nabídku z opakovaného výběrového řízení, kterou podalo konsorcium tří firem tvořené společnostmi Syner, Metrostav DIZ a Geosan Group. Stavba by měla začít letos na jaře a potrvá přes tři roky, uvedli zástupci nemocnice i akcionářů. Největší zdravotnické zařízení v Libereckém kraji vlastní města Liberec, Turnov a Frýdlant a kraj.
10. 1. 2023|

Rychle se šíří chřipka. Za poslední týden vzrostl počet nemocných o polovinu

Nemocných s akutními infekcemi dýchacích cest je zhruba stejně jako minulý týden, a to přibližně 2,5 tisíce na sto tisíc obyvatel. Tempo šíření takzvaných RS virů začíná postupně zpomalovat, na vzestupu je ale naopak chřipka. „Nemocnost u chřipkových onemocnění se zvýšila o 58,6 procenta u všech věkových skupin,“ informovala hygienická služba. Situace ovlivňuje i provoz některých nemocnic, hygiena prosí, aby nemocní chodili k lékaři až po dni či dvou teploty.
27. 12. 2022|

Nemocnice se připravují na nápor covidových pacientů

Počty nakažených koronavirem stoupají. Podle dat ministerstva zdravotnictví ve čtvrtek testy odhalily 3670 nových případů a 1467 reinfekcí, což je více než před týdnem. Zvyšuje se ale i počet testovaných osob. Nemocnice se připravují na nápor. Některé omezují návštěvy a otevírají nové covidové jednotky.
30. 9. 2022|

Policie vypátrala pohřešovaného chlapce, utekl z nemocnice

Policie nalezla chlapce, který ve středu dopoledne opustil libereckou nemocnici, kde se léčil na dětské psychiatrii. Policie žádala o pomoc při pátrání veřejnost, chlapce zařadila do systému dítě v ohrožení.
27. 7. 2022Aktualizováno28. 7. 2022, 13:32|

Ve čtvrtém měsíci utekla před válkou. V Brně pomáhá těhotným ženám z Ukrajiny speciálně vytvořená skupina

Zástupci porodnic, dětské nemocnice, porodní asistentky i Ukrajinky žijící v Česku vytvořili v Brně skupinu, která bude pomáhat těhotným ženám z Ukrajiny. Poskytne jim psychologickou podporu, tlumočení nebo zajištění potřebné zdravotní péče spojené s těhotenstvím.
12. 3. 2022|

Česko pošle na Ukrajinu vojenský zdravotnický materiál. Nemocnice jsou připraveny poslat krev a plazmu

Ministerstvo obrany chystá na pomoc Ukrajině vojenský zdravotní materiál. Transfúzní stanice čekají na informace o množství potřebné krve a krevní plazmy, aby případně aktivovaly dárce. Zdravotnický materiál a léky posílají i města a kraje. Nemocnice mají připravená lůžka pro pacienty a zraněné z Ukrajiny.
28. 2. 2022Aktualizováno28. 2. 2022, 15:51|

Liberecké nemocnice skončily při rozdělování dotací na zdravotnictví pod čarou. Kraj chce novou výzvu

Liberecký kraj podal na ministerstvo pro místní rozvoj předžalobní výzvu kvůli systému příjmu žádostí o dotace z programu REACT-EU na posílení zdravotnictví. Některé poradenské firmy podle hejtmana nasadily roboty a dotační výzva byla vyčerpaná za dvě sekundy. Kraj žádá vyhlášení nové s rovnými podmínkami pro všechny. Pokud to do konce měsíce ministerstvo neudělá, je kraj připraven obrátit se na soud.
13. 5. 2021Aktualizováno13. 5. 2021, 19:51|

V Libereckém kraji rezonuje především téma dopravy, zdravotnictví a obavy z těžby v polském dole Turów

V uplynulých čtyřech letech Libereckému kraji vládla koalice vítězných Starostů pro Liberecký kraj s hnutím ANO, sociálními demokraty a ODS. I přes obvinění z korupce křeslo hejtmana obhájil Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), který se v roce 2016 stal suverénním vítězem voleb. Soud ho letos v květnu nepravomocně obžaloby zprostil.
4. 9. 2020|