TÉMA

Kancelář architekta města Brna

Nejvyšší budovu Česka čeká proměna. Kromě názvu se změní i vzhled

Nejvyšší budovu v Česku, brněnský mrakodrap, čeká proměna. Nový vlastník vyhlásil soutěž pro studenty architektury z Vysokého učení technického v Brně. Vítězný návrh se může stát předlohou pro plánovanou přestavbu. V loňském roce změnila věž jméno z AZ Tower na N Tower.
1. 9. 2021|

Brněnské Mendlovo náměstí čeká oprava. Nově má sloužit i k odpočinku

Proměna brněnského Mendlova náměstí, ze kterého se má stát otevřené prostranství pro trávení volného času a odpočinek, začne na podzim. Místo poblíž výstaviště se mění už nyní. Rekonstrukce dopravně zatížené oblasti zahrnuje práce na vodovodu, kanalizaci, horkovodech a dalších sítích. Předpokládaná investice města na celou oblast je 155 milionů korun, hotovo má být na konci léta 2022, řekla primátorka Markéta Vaňková (ODS).
20. 7. 2021|

Brňané mohou připomínkovat návrh nového územního plánu. Měli by v něm najít víc zeleně

Kancelář architekta města Brna zveřejnila upravený návrh nového územního plánu. Brňané ho mohou připomínkovat do 29. června, veřejná projednání jsou v plánu na 21. a 22. června na brněnském výstavišti. Po prvním veřejném projednání loni v červnu dorazilo přes osm tisíc podání, tedy dohromady přes 36 tisíc jednotlivých námitek a připomínek, kterými se kancelář téměř rok zabývala.
17. 5. 2021|

Brno zahájilo soutěž na nové hlavní nádraží. Vyzvalo autory staveb ve Vídni, Berlíně a Amsterdamu

Kancelář architekta města Brna (KAM) zahájila mezinárodní urbanisticko-dopravně-architektonickou soutěž, ze které vzejde autor podoby nového hlavního vlakového nádraží. K účasti vyzvalo i autory hlavních nádraží ve Vídni, Berlíně a Amsterdamu. Další zájemci se mohou hlásit do 25. září. Vítěze porota vybere v červnu příštího roku.
1. 9. 2020|