TÉMA

Přeložka

Řidičům na Šumpersku zrychluje cestování nová spojka k bludovskému obchvatu

Řidiči již mohou vyrazit na silnici, která dala podstatně větší smysl loni zprovozněnému obchvatu Bludova na Šumpersku. Přeložka silnice I/11 odvádí z Bludova právě na tento obchvat řidiče, kteří míří od západu z Pardubického kraje. Obyvatelům Bludova a také obce Chromeč se uleví od intenzivní tranzitní dopravy, řidičům od pomalého projíždění obcemi a také objedou klikatý a kopcovitý úsek mezi Bludovem a Šumperkem.
7. 2. 2024|

Soud definitivně osvobodil strojvedoucího žalovaného za vykolejení vlaku u Mariánských Lázní

Strojvedoucí Radim Růžička, obžalovaný za zavinění nehody, při které v červenci 2019 vykolejil u Mariánských Lázní nákladní vlak s vápencem, nebude potrestán. Krajský soud v Plzni ho zprostil obžaloby a nevyhověl tak odvolání státního zástupce proti rozsudku chebského soudu, který strojvedoucího loni v srpnu osvobodil. Informovaly o tom servery Novinky a iDnes. Za obecné ohrožení hrozilo Růžičkovi až osm let vězení. Strojvedoucí vinu odmítal. Verdikt krajského soudu je pravomocný.
18. 1. 2023|

Místo čekání na přeložku nechal majitel domu elektrické vedení zazdít. Úpravy teď zaplatí sám

Pokuta hrozí majiteli domu, který si nechal do rekonstruované budovy penzionu na okraji Příbrami vést dráty nízkého nápětí přímo zdí. Bude také muset zaplatit přeložení elektrického vedení. Stavební úřad vydal pokyn k zastavení prací, zabudování vedení do zdi podle něj porušuje podmínky stavebního povolení. Proč tak investor jednal, není jasné.
23. 11. 2022|

Potrubí muselo ustoupit těžbě. Dělníci přesouvali ropovod Družba pět let, počasí i terénu navzdory

Kvůli postupující těžbě se musel přesunout ropovod Družba a s ním další desítka nejdůležitějších potrubí v Česku. Mimořádně komplikovaná přeložka je podle stavařů evropským unikátem, nedaleko dolu Vršany na Mostecku ji dělníci prováděli pět let. Práce jim komplikovalo počasí, terén i načasování odstávek.
27. 8. 2020|