TÉMA

Rožmitál pod Třemšínem

Sobotní teploty trhaly rekordy. Nejvyšší meteorologové naměřili v Husinci

Česko v sobotu zažilo další nadprůměrně teplý říjnový den. Na několika místech se odpolední maxima dostala nad 22 stupňů Celsia. Nejtepleji bylo v jihočeském Husinci, kde meteorologové naměřili 23,8 stupně. Rekordy pro 29. říjen padly zhruba na polovině stanic, které měří třicet a více let. Uvedl to Filip Smola z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
29. 10. 2022|

Mění se jízdní řád vlaků. Leo Express odchází z Uherskohradišťska, výluka zkomplikuje spojení do Saska

Na železnici se mění jízdní řád. Letošní červnová změna je ve srovnání s minulostí střídmá. O několik přímých spojů do Prahy přijde Uherskohradišťsko, protože Leo Express odkloní své spoje směřující dosud do regionu na Ostravsko. Zlepší se železniční obsluha Adršpachu, zanikne naopak přímé spojení z Ostravy do Banské Bystrice.
11. 6. 2022|

Armáda se zbavuje nepotřebných nemovitostí. Na prodej jsou i dvě desítky řopíků

Ministerstvo obrany aktuálně prodává 52 nepotřebných nemovitostí. Zcela nových je 32 nabídek, z tohoto počtu se ve dvaadvaceti případech jedná o objekty bývalého pohraničního opevnění, takzvané řopíky. Minimální požadovaná kupní cena je dohromady více než 32 milionů korun, uvedl Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva. Podrobnosti jsou uvedeny na webu armády. Další nabídku plánuje resort zveřejnit 22. záři.
24. 8. 2021|

Zemřel starosta Rožmitálu pod Třemšínem. Josef Vondrášek stál v čele města 22 let

Starosta Rožmitálu pod Třemšínem na Příbramsku Josef Vondrášek (za KSČM) v úterý zemřel. Bylo mu 70 let. Město vedl nepřetržitě od roku 1998. „Pro Rožmitál je to nenahraditelná ztráta,“ řekl místostarosta Pavel Bártl (ČSSD). V letech 2013 až 2017 byl Vondrášek i poslancem, také jako nestraník zvolený za KSČM.
30. 12. 2020|

Požár štěpky v Rožmitále způsobilo zřejmě samovznícení, uvedli hasiči

Středeční požár štěpky v Rožmitále pod Třemšínem způsobilo pravděpodobně samovznícení materiálu. Oheň ještě není zcela zlikvidovaný, ale už je zcela pod kontrolou. Škoda dosáhla několik milionů korun, plameny zasáhly a poničily také okolní budovy v zemědělském areálu, uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.
27. 8. 2020Aktualizováno27. 8. 2020, 17:39|

Silný vítr zranil děti na skákacím hradu, rozšířil požár na Příbramsku a lámal stromy

Většinu Česka ve středu zasáhl silný vítr. Místy lámal stromy a komplikoval dopravu. Šest dětí se zranilo, z toho jedno těžce, při pádu ze skákacího hradu v Chlumci nad Cidlinou v Královéhradeckém kraji. V Rožmitále pod Třemšínem na Příbramsku hoří hromada štěpky, hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu a zasahovat budou do noci. V Praze, většině Ústeckého a Středočeského kraje platí také výstraha před nebezpečím vzniku požárů.
26. 8. 2020Aktualizováno26. 8. 2020, 23:23|