TÉMA

Křižovatky

Na chýnovském obchvatu umírají lidé. Místní hovoří o nepřehledných křižovatkách

Dva lidé zahynuli v posledních dnech na obchvatu Chýnova. Nehody se na něm stávají od jeho loňského otevření, vesměs je příčinou nedání přednosti, podle místních k tomu přispívá stoupání těsně před křižovatkou. Silničáři tvrdí, že udělali, co mohli, aby řidiče na křižovatku upozornili. Radnice si slibuje zlepšení od umístění značky „Stůj, dej přednost v jízdě!“ na nejproblematičtější křižovatku.
7. 7. 2023|

Smart systém v Hradci Králové budou nově využívat i hasiči a záchranáři

Přednostní průjezd královéhradeckými křižovatkami budou mít vedle vozidel MHD i vybraná auta hasičů a záchranné služby. Složky integrovaného záchranného systému se na tom dohodly s radnicí. Nový systém řízení dopravy město stál přes tři sta milionů korun.
19. 4. 2023|

Smart systém bude jenom pro hradeckou MHD. Záchranáři či hasiči by museli investovat další peníze

Inteligentní dopravní systém v Hradci Králové za stovky milionů korun nebudou využívat složky Integrovaného záchranného systému (IZS), tedy hasiči, záchranáři ani policisté. Přitom právě jim měl moderní systém umožnit projíždění městem přes křižovatky díky takzvané zelené vlně. Ovšem aby to tak fungovalo, potřebovali by k systému ještě speciální řídicí jednotky, na ty už ale nejsou peníze.
17. 2. 2023|

Frekventované křižovatky v Olomouci budou chytřejší. Dopravu zrychlí detektory a kamery

Olomouc začala budovat systém chytrého řízení provozu na čtyřech frekventovaných křižovatkách. Plynulejší dopravě pomůže koordinace semaforů na vnějším okruhu města. Úprava křižovatek bude trvat přibližně šest týdnů a vyžádá si částečná omezení provozu.
25. 8. 2020|