TÉMA

Michal Doležel

„Čas odčinit historické křivdy.“ Průmyslnickou rodinu Neumarkových připomíná nový náhrobek

Rodina Neumarkových, která se významně podílela na rozvoji textilního průmyslu v Brně, má nový náhrobek. Slavnostního odhalení na brněnském ústředním hřbitově se zúčastnili i členové rodiny, kteří nyní žijí ve Velké Británii a Švýcarsku. Odhalením náhrobku se do jisté míry podařilo napravit historické křivdy, řekl iniciátor obnovy a krajský zastupitel Michal Doležel (TOP 09).
17. 7. 2023|

Brněnský noční klub Moulin Rouge jde k zemi. V místě domu s růžovou fasádou vzniknou byty

Jeden z nejviditelnějších pozůstatků 90. let v Brně, erotický klub Moulin Rouge na rohu Slovákovy a Kounicovy ulice v širším centru města, v těchto dnech dělníci bourají. Na jeho místě vyroste dům s 36 byty, který postaví developer Winning Estate z brněnské skupiny Winning Group. Někdejší pavlačový dům z přelomu 19. a 20. století se svými dispozicemi a statickým stavem nehodil pro přestavbu na byty, řekl generální ředitel a člen představenstva Winning PS Ondřej Blaho.
13. 2. 2022|

Sovětský generál jej odsoudil k smrti. Otakar Pospíšil nyní získal medaili za odpor proti okupaci

Zlatou pamětní medaili Jihomoravského kraje za statečnost, kterou projevil při okupaci země sovětskými vojsky v srpnu roku 1968, obdržel v pátek Otakar Pospíšil. Jako voják se proti okupaci otevřeně stavěl, za což mu hrozila poprava zastřelením.
21. 8. 2020|