TÉMA

Agatha Christie

Doporučujeme

Staré filmy by se neměly upravovat podle nové doby, míní Spielberg. Vysílačky za zbraně by už nevyměnil

Steven Spielberg kritizoval myšlenku, že by se starší filmy měly upravovat tak, aby vyhovovaly modernímu vnímání. Šestasedmdesátiletý filmař v rozhovoru na setkání Time 100 Summit mimo jiné znovu zalitoval, že upravil film E.T. – Mimozemšťan.
27. 4. 2023|

„Uvidíme, kde se vynořím.“ O budoucnosti Merkelové se toho ví málo, jasno má jen autor detektivek

Po šestnácti letech v čele německé vlády a třiceti letech v politice odchází Angela Merkelová do ústraní. Někteří její předchůdci zakotvili v soukromých společnostech, o její budoucnosti se toho ale zatím mnoho neví. I sama končící kancléřka dříve řekla, že ještě hodlá popřemýšlet, co by ji vlastně zajímalo. Jasno má jen autor detektivek David Safier, v jehož knižním bestselleru se nudící se důchodkyně Merkelová stává vyšetřovatelkou vraždy.
8. 12. 2021|

Černoušků bylo deset, ale Agatha Christie jenom jedna. Detektivkám kraluje i po sto letech

Před 130 lety, 15. září 1890, se narodila Agatha Mary Clarissa Millerová. Svět ji ale poznal až pod jejím vyvdaným příjmením – jako Agathu Christie. Jejích detektivních příběhů se dosud prodalo přes dvě miliardy výtisků, v počtu prodaných titulů ji předstihl jen William Shakespeare a Bible.
15. 9. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Kenneth Branagh jako Hercule Poirot řeší Smrt na Nilu

Díky úspěchu tři roky staré Vraždy v Orient expresu jsou filmové adaptace románů Agathy Christie opět žádané. Role geniálního detektiva Hercula Poirota se tak znovu ujal Kenneth Branagh, který film i režíroval. Ve Smrti na Nilu vyšetřuje podivné okolnosti, které vyvstaly při vraždě bohaté dědičky.
22. 8. 2020|