TÉMA

Jozef Chovanec

Belgie potrestala vysokého policejního představitele za smrt Slováka. Přijde o část platu a možnost povýšení

Za smrt Slováka Jozefa Chovance potrestaly belgické úřady druhého nejvýše postaveného policistu v zemi. Šéf letištní policie André Desenfants přijde na dva měsíce o část platu a pět let nebude moci být povýšen. Chovanec zemřel po policejním zákroku na letišti v Charleoi v roce 2018.
28. 6. 2021|

Belgické úřady vyšetřují smrt černocha zatčeného policií, v Bruselu protestovaly stovky lidí

Belgické úřady vyšetřují smrt 23letého černošského mladíka, který minulý týden po zatčení zkolaboval na policejní stanici. V Bruselu kvůli případu demonstrovaly stovky lidí, kteří se dožadovali vysvětlení případu, napsala agentura AP.
13. 1. 2021|

Rozhodčí Grimm byl propuštěn z vazby, bude vypovídat v kauze kolem Berbra

Státní zástupkyně v pátek propustila z vazby rozhodčího Tomáše Grimma. Ten je spolu s dalšími devatenácti lidmi obviněný v kauze ovlivňování fotbalových zápasů. České televizi to řekl Grimmův právní zástupce s tím, že se jeho klient rozhodl vypovídat a tím důvody vazby pominuly. Další tři lidé, včetně bývalého místopředsedy fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra, ve vazbě zůstávají.
30. 10. 2020|

Berbr skončil ve vedení fotbalové asociace. Členy komise rozhodčích odvolal výkonný výbor

Roman Berbr se v souvislosti s obviněním 20 osob z korupce a ovlivňování výsledků zápasů vzdal postu místopředsedy Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Její výkonný výbor se v pondělí sešel na mimořádné schůzi a odvolal z funkce členy komise rozhodčích v čele se šéfem Jozefem Chovancem. Mimořádně jej svolal předseda asociace Martin Malík, vystoupil na něm s požadavky na řešení situace.
19. 10. 2020Aktualizováno19. 10. 2020, 18:17|

„Žádná velká škoda, pokud ho ztratíme.“ Belgická média zveřejnila detaily o smrti Slováka

Belgická média v pondělí zveřejnila detaily k smrti Jozefa Chovance, který v únoru 2018 zemřel po potyčce s policií ve městě Charleoi v tamní cele. Případ otřásl veřejností zejména proto, že ze záběrů z vězeňské kamery je poznat, že se policisté v cele smějí a jedna policistka zvedá ruku v nacistickém pozdravu, zatímco další policisté na zraněném muži klečí. „Žádná velká škoda, pokud ho ztratíme,“ komentuje na kamerových záznamech zdravotní sestra stav umírajícího Slováka.
1. 9. 2020Aktualizováno1. 9. 2020, 15:22|

Belgická policie čelí skandálu kvůli brutálnímu zákroku, po němž zemřel zadržený Slovák

Belgická policie vyšetřuje smrt Slováka, který zemřel před dvěma lety v místní nemocnici po zatčení na letišti v Charleroi. Jeho rodina tvrdí, že se stal obětí policejního násilí, a stěžuje si na pomalý postup belgické justice. Ve středu některá belgická média zveřejnila záběry z vězeňské kamery, na nichž se policisté v cele smějí a jedna policistka zvedá ruku v nacistickém pozdravu, zatímco další policisté na zraněném muži klečí.
20. 8. 2020Aktualizováno20. 8. 2020, 22:01|