TÉMA

Jiří Kaucký

Jáchymovští zastupitelé odvolali starostu, novým je opoziční zastupitel Kaucký

Jáchymov má nového starostu Jiřího Kauckého (Volba pro Jáchymov). Zvolili ho zastupitelé poté, co odvolali jeho předchůdce Michala Baláže (Jáchymov v obrazech). Na vypjaté jednání zastupitelstva, které následovalo po tom, co se místostarostka Lada Baranek (Náš Jáchymov) přidala k dosavadní opozici, dohlížela policie. Původní koalice a opozice se lišily hlavně v postoji k projektu nového apartmánového komplexu. Nově zvolené vedení města je na rozdíl od lidí kolem odvolaného starosty ochotno jednat s investorem.
25. 10. 2023|

Ministerstvo spravedlnosti nemůže poskytovat informace o politicích z majetkového registru

Ministerstvo spravedlnosti nyní nemůže poskytovat z Centrálního registru oznámení, kam veřejní funkcionáři odevzdávají majetková přiznání, informace o politicích, a to ani na základě žádosti podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Informoval o tom mluvčí ministerstva Vladimír Řepka. Úřad vychází z loňského rozhodnutí Ústavního soudu, který omezil rozsah nahlížení do registru, a z nynějšího stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ).
22. 11. 2021|

Senátoři schválili podzimní hlasování z karantény i možnost distanční výuky

Senátoři ve čtvrtek schválili hlasování pro lidi v karanténě v podzimních volbách i zavedení možnosti distanční výuky do školského zákona. Předlohy nyní dostane k podpisu prezident Miloš Zeman. Předsedou Úřadu pro ochranu osobních údajů bude bývalý státní tajemník na ministerstvu vnitra Jiří Kaucký. Senát mu dal v tajné volbě přednost před místopředsedou úřadu Josefem Prokešem.
20. 8. 2020Aktualizováno20. 8. 2020, 19:29|