TÉMA

11. září

Teroristické útoky z 11. září spojily americký národ. Biden během piety kritizoval příliv politického násilí

Od teroristických útoků z 11. září uběhlo dvacet dva let. Šéf Bílého domu Joe Biden při ceremonii na vojenské základně na Aljašce vyzval národ, aby nepodléhal politice rozdělování a sjednotil se. Pietního aktu u památníku v centru New Yorku se zúčastnila americká viceprezidentka Kamala Harrisová, starosta města a řada dalších politiků. Při útocích na budovy světového obchodního centra a Pentagon zemřelo přes tři tisíce lidí. Spáchala je skupina islamistických teroristů ze skupiny al-Káida pod vedením Usámy bin Ládina.
12. 9. 2023|

V USA roste počet hromadných krádeží v obchodech, souvisí to s pandemií

Řada míst ve Spojených státech se v poslední době potýká s nárůstem organizovaných hromadných krádeží v obchodech. Gangy až několika desítek zlodějů stále častěji útočí povětšinou na luxusní obchody či lékárny a odnášejí si velké množství zboží, které podle expertů pak zpravidla prodávají na internetu. Za nárůstem tohoto typu kriminality zřejmě do značné míry stojí pandemie, která přivedla více lidí k nakupování on-line, píše zpravodajský server CBS News.
26. 11. 2021|

Biden podepsal výnos požadující odtajnění dokumentů k 11. září

Americký prezident Joe Biden podepsal výnos, jehož cílem je odtajnění vyšetřovacích spisů k atentátům z 11. září 2001, a to během následujících šesti měsíců. Požadovaly to mnohé rodiny obětí.
3. 9. 2021|