TÉMA

Lázně Darkov

Chlapec s ojedinělou genetickou vadou se v šesti měsících přestal vyvíjet. Léčba zatím neexistuje

Sedmiletý Daniel trpí deficitem genomu v oblasti patnáctého chromozomu, je to ojedinělá diagnóza, kterou lékaři zatím odhalili u osmi lidí na celém světě. Půl roku po narození se přestal vyvíjet, dnes je díky rehabilitaci v léčebném ústavu karvinských lázní Darkov na úrovni ročního dítěte. Léčba zatím neexistuje.
9. 4. 2024|

Obchvat Karviné se otevřel řidičům

Řidiči mají k dispozici téměř tříkilometrový obchvat Karviné. Přeložka silnice I/67, která se stavěla tři roky, uleví centru padesátitisícového města, odkud odvede tranzitní dopravu. Informoval o tom šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Stavba přišla bez DPH na 899 milionů korun. Ve směru na Český Těšín se obchvat otevřel dopoledne, v opačném směru až po poledni.
17. 7. 2023Aktualizováno17. 7. 2023, 14:53|

168 hodin: Ukrajinští veteráni se léčí v Česku. Snaží se zmírnit rány na těle i psychice

Devět zraněných ukrajinských vojáků nyní rehabilituje v Lázních Darkov na Karvinsku. Pobyt v tomto středisku zaplatili Češi z veřejné sbírky organizace Future for Ukraine. Ukrajinským otcům od rodin, kteří se do bojů přihlásili jako dobrovolníci, zdravotníci pomáhají s léčbou válečných zranění i s vyrovnáním se s psychologickými traumaty. Pro pořad 168 hodin s veterány natáčel Václav Crhonek.
12. 6. 2023|

Za bronzové sochy dostali zloději přes sto tisíc korun. Policie obvinila je i provozovatele sběrny

Policisté dopadli a obvinili několikačlennou skupinu lidí, kteří v Karviné z veřejně přístupných míst ukradli dvě bronzové sochy. Obvinili i provozovatele sběrny, který umělecká díla v celkové hodnotě okolo 1,8 milionu korun vykoupil a dal rozřezat. Ve vězení mohou strávit až osm let.
23. 6. 2022|

Některé lázně hradí pacientům testy na koronavirus z vlastního. Platit by je přitom měly zdravotní pojišťovny

Lázně v Moravskoslezském kraji řeší nejasnosti ohledně testování svých pacientů. Ti totiž musí mít při nástupu do zařízení negativní test na covid-19 starý maximálně čtyři dny. Řada z nich ale do lázní přijíždí bez tohoto potvrzení, a lázně ho pak musí hradit z vlastních peněz nebo nástup klientům posunout do doby, než s negativním testem přijdou. Zařízení tak přicházejí o klienty i peníze.
20. 8. 2020|