TÉMA

Speed Marathon

Policie po celém Česku kontroluje rychlost, místa vybrali lidé on-line

Na stovkách míst v Česku policisté kontrolují dodržování maximální povolené rychlosti jízdy. Lokality vybrala policie na základě on-line hlasování lidí, které se uskutečnilo v únoru. Do celoevropské bezpečnostní akce nazvané Speed marathon se policejní hlídky zapojily pošesté a jejím cílem je snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy.
21. 4. 2021|

Policie v pátek na devíti stech místech v Česku měří rychlost aut, začal Speed marathon

Zhruba na devíti stech místech v Česku policie kontroluje, zda řidiči dodržují maximální povolenou rychlost. Lokality vybrali nejen policisté, ale také veřejnost. Do bezpečnostní akce nazvané Speed marathon se policejní hlídky zapojují pátým rokem, loni při ní zkontrolovaly 7500 aut a zjistily 3200 přestupků. Dvě třetiny z nich se týkaly překročení povolené rychlosti.
14. 8. 2020Aktualizováno14. 8. 2020, 20:37|

Policisté prozradili, kde budou měřit rychlost. Přesto ji překročil každý třetí

Více než 2300 řidičů překročilo ve středu před zraky – a hlavně radary – policistů povolenou rychlost, i když policie předem oznámila, že proběhne akce zaměřená na rychlost a prozradila, kde přesně bude měřit. Limity se neřídila zhruba třetina všech řidičů, kteří kolem hlídek projeli. Kromě nich policisté zastavili stovky dalších kvůli špatnému technickému stavu jejich aut či jízdu bez bezpečnostních pásů. Přistihli i 27 opilých řidičů.
4. 4. 2019|

Speed Marathon. Policisté měří rychlost, kde, to si vybrali lidé

Na více než tisícovce míst v Česku měří policie rychlost aut. Konkrétní místa, kam se policisté s radary postavili, zveřejnila policie na svém webu. Část z nich jsou lokality, které vybrali lidé v hlasování jako nebezpečné. Jde o hlavní frekventované ulice v Praze – například Evropskou nebo Strakonickou – ale i silnice nižších tříd.
3. 4. 2019Aktualizováno3. 4. 2019, 19:24|