TÉMA

Odklízení

I po dvanácti dnech od zemětřesení v Turecku a Sýrii se podařilo z trosek vyprostit tři živé lidi

Po dvanácti dnech od ničivého zemětřesení v Turecku a Sýrii v sobotu v tureckém městě Antakya na jihu země záchranáři vyprostili z trosek tři živé lidi. Mezi nimi bylo i jedno dítě, které ale později zemřelo. Podle místní televize strávili matka, otec a dítě v troskách bytového domu 296 hodin. Agentura Reuters uvedla, že počet obětí otřesů půdy v Turecku stoupl už na 40 642. Předpokládá se, že číslo dále poroste.
18. 2. 2023Aktualizováno18. 2. 2023, 20:18|

Obětí výbuchu v domě v Olšanech byl jeho majitel, zjistila policie. Ulice zůstává uzavřená

Obětí pondělního výbuchu v domě v Olšanech u Prostějova byl jeho majitel, zjistili policisté. Budova se po explozi zřítila, hasiči po několika hodinách nalezli v troskách mrtvé tělo. Příčinu výbuchu policie ještě neozřejmila. Podle zjištění České televize čelil muž exekuci a jeho dům měl jít v srpnu do dražby. Ulice, ve které k explozi došlo, bude podle mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážové uzavřena minimálně ještě celé úterý.
19. 7. 2022Aktualizováno19. 7. 2022, 20:06|

Sutiny domu po výbuchu v Koryčanech jsou odklizené. K poškození potrubí došlo podle policie při rekonstrukci

Hasiči v noci prohledávali a odklízeli trosky po výbuchu plynu v rodinném domě v Koryčanech na Kroměřížsku. Zároveň museli pomocí výškové techniky sundat poškozené dráty vysokého napětí a zabezpečit dva sousední domy. Při explozi zemřeli dva dobrovolní hasiči, kteří kvůli úniku plynu na místě zasahovali. Zranění utrpěli další 4 lidé.  Plynové potrubí podle šetření policie poškodily práce na rekonstrukci domu, kterou majitelé prováděli.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 12:17|

Počet obětí exploze v Bejrútu vystoupal na 158, čeští záchranáři přerušili kvůli protestům činnost

Čtyři dny po ničivé explozi v bejrútském přístavu vystoupil počet obětí na 158, více než šest tisíc lidí bylo zraněno a 21 se stále pohřešuje. Čeští záchranáři museli přerušit v Bejrútu svou činnost, protože je libanonská armáda kvůli zhoršené bezpečnostní situaci vyzvala, aby se vrátili na základnu. Tamní policie mezitím zasáhla slzným plynem proti demonstrantům, kteří se snažili dostat přes zátarasy k budově parlamentu v Bejrútu, uvedla agentura Reuters. Protestující kritizují vládu i kvůli úternímu výbuchu.
8. 8. 2020Aktualizováno8. 8. 2020, 19:12|