TÉMA

Aquapark

Olomoučané, které zasáhla stavba protipovodňových opatření v centru města, dostanou kompenzace

Obyvatelům Olomouce, kterých se bezprostředně dotýká výstavba protipovodňových opatření na řece Moravě, poskytne město náhradu. Lidé dostanou například rekreační poukaz nebo jízdné na MHD. Žádosti o kompenzaci mohou lidé podávat do konce července. Někteří obyvatelé centra města by však uvítali spíše finanční odškodnění.
21. 7. 2021|

V Česku se otevírají restaurace, kluby i aquaparky

Češi mohou od pondělí navštívit restauraci uvnitř, zaplavat si v umělém bazénu nebo si zajít do sauny. Otevírají se i další provozovny a služby. Kapacita stravovacích zařízení a barů je omezená, otevírací doba už ne. Další vlna rozvolnění přichází po verdiktu Nejvyššího správního soudu, podle kterého nejde služby uzavírat plošně. Při zlepšení situace by podle ministra zdravotnictví mohl padnout třeba zákaz tance v klubech. Ve hře by mohlo být i navýšení maximálního počtu lidí na kulturních akcích nebo třeba otevření dětských koutků v obchodních centrech.
31. 5. 2021|

Ve Vrchlabí začali stavět akvapark. Zakázku na infrastrukturu získala firma spoluvlastněná radním

Ve Vrchlabí začali stavět městský akvapark. Odhadovaná cena je až 190 milionů korun. První zakázku na infrastrukturu získala firma, kterou spoluvlastní radní Bedřich Hanousek. Jako předseda komise pro výstavbu projekt připravoval. Opozice to kritizuje jako střet zájmů, který vyvolává mnohá podezření.
2. 8. 2020|