TÉMA

Filip Bušina

Nejvyšší soud potvrdil trest za daňové úniky bývalému náměstkovi středočeských nemocnic Bušinovi

Filip Bušina zůstává ve vězení. Nejvyšší soud, k němuž si někdejší investiční náměstek středočeských nemocnic podal dovolání proti trestu, mu potvrdil šestiletý trest za daňové úniky i peněžitý trest. Mírně pozměnil pouze náhradní trest odnětí svobody stanovený pro případ, že by Bušina pokutu neuhradil. S dovoláními neuspěli ani další dva muži odsouzení v témže případu David Belous a Martin Bušanský.
4. 10. 2023|

Za daňové úniky potvrdil soud bývalému náměstkovi Bušinovi šest let vězení

Vrchní soud v Praze v úterý potvrdil šestiletý trest pro bývalého investičního náměstka středočeských krajských nemocnic Filipa Bušinu za daňové úniky. Tresty šest a pět let vězení potvrdil odvolací senát i dvěma dalším obžalovaným, Davidovi Belousovi a Martinovi Bušanskému. Všichni také musí zaplatit milionové peněžité tresty. Rozhodnutí je pravomocné, je možné proti němu podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu. Bušina, který byl také poradcem středočeského hejtmana Davida Ratha, vinu od počátku odmítá.
23. 11. 2021|

Soud uznal vinným bývalého Rathova poradce Bušinu, do vězení má jít na šest let

Bývalý náměstek středočeských krajských nemocnic Filip Bušina má jít na šest let do vězení za to, že se podílel na únicích za 630 milionů korun, rozhodl soud. Měl by také zaplatit 10,5 milionu korun jako peněžitý trest. Bušina, který byl také poradcem středočeského hejtmana Davida Ratha, vinu dlouhodobě odmítá. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat k Vrchnímu soudu v Praze.
31. 7. 2020Aktualizováno31. 7. 2020, 13:29|