TÉMA

Darknet

Hydra padla. Němečtí kriminalisté rozbili největší drogovou burzu na temném internetu

Německé úřady oznámily, že se jim podařilo zcela zlikvidovat rozsáhlý drogový obchod na „darknetu“, rozbily jeho strukturu a zabavily víc než 650 milionů korun v bitcoinech.
6. 4. 2022Aktualizováno6. 4. 2022, 19:58|

Izraelská centrála bojuje proti kybernetickým útokům, spolupracuje i s Českem

Izraelský dispečink pro boj s kybernetickými hrozbami je přísně hlídané pracoviště s nepřetržitým provozem. Na místě přijímají oznámení od veřejnosti a vysílají odborné týmy na místa počítačových útoků. Izrael je totiž častým terčem hackerů, politicky i kriminálně motivovaných. Jako vůbec první zahraniční médium tam získala přístup Česká televize.
13. 11. 2021|

Němci odhalili obchod s drogami a falešnými dokumenty s miliardovým obratem

Německé policii se podařilo odhalit a vyřadit z provozu platformu na takzvaném darknetu, na které se prodávaly drogy, falešné úřední dokumenty i bankovky. V tiskové zprávě o tom informovaly zvláštní policejní útvar a oddělení generální prokuratury, které se zaměřují na kybernetickou kriminalitu. Podle nich to byl zřejmě největší nelegální internetový obchod na světě. Zadržet se podařilo i jeho provozovatele.
12. 1. 2021|

Česko vydalo Dánsku programátora, který údajně vytvořil velké digitální drogové tržiště

Čeští detektivové zatkli devatenáctiletého správce mezinárodního virtuálního tržiště Altayo, na kterém až 450 tisíc lidí z celého světa obchodovalo se zbraněmi a dalším nelegálním zbožím a službami. České televizi to řekl ředitel Národní protidrogové centrály (NPC) Jakub Frydrych. Ve spolupráci s dánskou policií Národní protidrogová centrála zabavila také server, na kterém byl web provozován, a přerušila jeho provoz. Českého programátora úřady vydaly k trestnímu stíhání do Dánska.
31. 7. 2020Aktualizováno31. 7. 2020, 10:33|