TÉMA

Autovraky

Autovraky blokují pražské ulice. Majitelé si přitom jejich prodejem mohou vydělat

Tisíce vraků musí radnice každý rok odklidit z pražských ulic. Jsou terčem vandalů, zabírají parkovací místa. I po zjednodušení úředního postupu ale trvá měsíce, než zmizí. Jejich majitelům přitom stačí, aby sami objednali likvidaci u odborné firmy. Bývá to zdarma a někdy dokonce peníze získají.
11. 4. 2024|

Hasiči zlikvidovali požár autovraků v Kladně, objekt předali majiteli

Hasičům se podařilo definitivně zlikvidovat požár autovraků v kladenské části Dubí, který vypukl ve čtvrtek před polednem. Plameny měli pod kontrolou od čtvrtečního večera, v pátek dohašovali ohniska a rozebírali ohořelé vraky. Požářiště předali majiteli, který si zajistí takzvanou dohlídku. Příčinu vyšetřovatelé zjišťují, zatím vyloučili úmyslné zapálení. Škoda je podle předběžného odhadu deset milionů korun. Dva dobrovolní hasiči se při zásahu zranili.
28. 4. 2023Aktualizováno28. 4. 2023, 18:38|

Požár autovraků v Kladně, při kterém se zranili dva hasiči, je pod kontrolou

V kladenské části Dubí v ulici U Borovin v areálu společnosti Kovošrot Group hořely autovraky. Podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové se při požáru zranili dva dobrovolní hasiči. Jeden skončil v kladenské nemocnici, druhý zůstal po ošetření na místě. Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu, na místě zasahovalo až dvacet požárních jednotek s 32 cisternami. Mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková kolem 19:30 oznámila, že požár už je pod kontrolou. Limity nebezpečných látek v ovzduší překročeny nebyly, uvedl mluvčí kladenské radnice Vít Heral.
27. 4. 2023Aktualizováno27. 4. 2023, 22:23|

Hasiči v Moravském Krumlově likvidovali požár desítek autovraků na vrakovišti

Hasiči v Moravském Krumlově na Znojemsku asi pět a půl hodiny zasahovali u požáru několika desítek autovraků na vrakovišti. Vyhlášený byl druhý stupeň požárního poplachu. Výše škody a příčina požáru zůstávají v šetření. Prvotní informace byla o pěti hořících vozech. Zraněn nikdo nebyl.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 15:56|

V Ostravě hoří autovrakoviště, lidé v okolí by neměli větrat

Hasiči zasahují u požáru autovrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách. Vyhlášen byl třetí poplachový stupeň, v pondělí večer ho hasiči snížili na druhý. Na místě se vystřídalo pětačtyřicet jednotek. Likvidace požáru potrvá ještě minimálně několik hodin. Jeho příčina zatím není známa, stejně tak se ještě nedá odhadnout výše škod. Lidé bydlící v okolí by neměli větrat.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 22:58|

Hradec Králové se pustil do odtahu vraků, do konce června jich odveze až šedesát

Kdo v Hradci Králové dlouhodobě nepoužívá auto a nechává ho stát na jednom místě, by si měl dát pozor. Hrozí totiž, že město prohlásí jeho vůz za vrak, ještě tento měsíc ho odtáhne a následně zlikviduje. Radnice se pustila do hromadného odtahu, který čeká zřejmě několik desítek zaparkovaných aut.
16. 6. 2021|

Půl roku prošlá technická kontrola jako důvod k odstranění. Města zpřísňují tažení proti autovrakům

Města plánují rychleji odklízet vraky z ulic. Umožňuje to novela silničního zákona. K odtažení bude stačit například víc než šest měsíců propadlá technická kontrola. Strážníci v těchto dnech tipují první vozy, které už dlouhodobě nesplňují zákonem stanovené požadavky.
29. 7. 2020|