TÉMA

Martin Svoboda

Bývalý fotbalový rozhodčí Grímm se u soudu přiznal k přijetí úplatků

Bývalý rozhodčí Tomáš Grímm, který spolu s někdejším místopředsedou Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romanem Berbrem a dalšími lidmi čelí obžalobě za korupci, se u soudu v Plzni přiznal k přijetí úplatků za ovlivnění několika zápasů v letech 2019 a 2020.
18. 5. 2023|

Nejvýdělečnější film historie, který nemá fanoušky. Do kin míří po třinácti letech pokračování Avatara

Už jen několik týdnů zbývá do premiéry prvního pokračování nejvýdělečnějšího filmu všech dob, Avatara režiséra Jamese Camerona. Technologicky převratný snímek, po němž se desítky dalších velkofilmů převlékaly do 3D, ale přichází do úplně jiné doby, než v jaké vstupoval do kin původně. Pandemií i streamováním změněný trh posunul návyky diváků, pro něž už obří modří tvorové, kteří bojují za záchranu své panensky krásné planety Pandora, nemusí být takové lákadlo. Podle insiderů oslovených ČT24 ale film s podtitulem The Way of Water zase překvapí.
12. 11. 2022|

Soud výrazně snížil muži trest za prodej metanolu v Havířově. Místo vězení dostal jen podmínku

Vrchní soud v Olomouci výrazně snížil trest Martinu Svobodovi, který podle obžaloby uvedl v roce 2012 do prodeje prostřednictvím stánku v Havířově smrtící metylalkohol, ze čtyř let vězení na tříletý podmíněný trest. Podle rozsudku zemřeli po požití metylalkoholu čtyři lidé a jeden muž natrvalo oslepl. Rozsudek je podle žalobce posledním v metylalkoholové kauze, která si vyžádala pět desítek obětí po celém Česku.
24. 3. 2021|

V Česku přibývá nemocnic, které omezují péči. Důvodem je i nedostatek zdravotníků

Epidemie koronaviru nutí další nemocnice v Česku k omezování péče, která se dá odložit. Neakutní zákroky od pondělí zastavily například nemocnice Pardubického kraje. Vedle přibývajících pacientů s covidem-19 je důvodem i nedostatek zdravotnického personálu. Armáda teď v Praze buduje velkou provizorní nemocnici, o několik lůžek pro nemocné s covidem-19 navýšili kapacitu i ve Vojenské nemocnici v Olomouci.
19. 10. 2020|

Obliba hazardu po koronavirové přestávce opět roste. Spor o hrací automaty nekončí

Obliba hazardních her roste. Loni Češi prohráli přes 36 miliard korun, to je o pět miliard víc než v roce 2018. Nejvíc peněz lidé nechali v herních automatech. A po útlumu během jarní koronavirové karantény se zájem opět zvyšuje. Některé iniciativy či například část pražských radních chtějí hrací automaty úplně zakázat.
26. 7. 2020|