TÉMA

Jaroslav Povšík

Do pondělní stávky se zapojí podle odborů stovky firem z průmyslu. Na hodinu zastaví výrobu

Do pondělní stávky proti krokům vlády se zapojí hodinovým zastavením výroby stovky firem z průmyslu, může to být až milion zaměstnanců. V automobilce Škoda Auto se třeba výroba zastaví ve všech výrobních závodech na dvě hodiny, odboráři očekávají na happeningu účast nejméně osmi tisíc zaměstnanců. Na tiskové konferenci Průmyslové aliance odborových svazů to oznámili předseda svazu KOVO Roman Ďurčo a předák odborů automobilky Jaroslav Povšík.
22. 11. 2023Aktualizováno22. 11. 2023, 23:10|

Odbory plánují podobu protestů. Svaz průmyslu nechce, aby se dotkly provozu firem

Odbory pokračují v plánování protestů ohlášených na sedmadvacátého listopadu. Tedy na den 34. výročí generální stávky, která výrazně akcelerovala sametovou revoluci. Část svazů chce v ten den na hodinu zastavit výrobu v některých firmách. Zapojit by se měla i největší česká automobilka. Hlavním důvodem je nesouhlas s vládním konsolidačním balíčkem.
1. 11. 2023|

Škoda Auto v Kvasinách pozastaví výrobu, po záplavách ve Slovinsku nemá díly od dodavatele

Škoda Auto pozastaví nejméně na týden od pondělí výrobu v závodě v Kvasinách na Rychnovsku, částečně zřejmě omezí i výrobu v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek významného dodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výpadek postihl celý koncern Volkswagen, informovala o tom za automobilku Ivana Povolná. Podle předsedy podnikové rady a odborového předáka Jaroslava Povšíka se omezení týká všech modelů kromě plně elektrického modelu Enyaq.
8. 9. 2023Aktualizováno8. 9. 2023, 19:10|

Škodě hrozí přesun výroby elektromobilů Enyaq do Německa, varují odbory. Firma říká, že to neplánuje

Automobilce Škoda Auto hrozí, že se výroba elektromobilů Enyaq přesune ze závodu v Mladé Boleslavi do továrny mateřského koncernu Volkswagen (VW) v německém Cvikově. Deníku E15 to řekl předák odborů automobilky Jaroslav Povšík. Definitivní rozhodnutí podle něj zatím nepadlo, jasno má být na podzim, kdy se budou uzavírat plánovací jednání. Automobilka Škoda Auto na dotaz deníku uvedla, že přesun výroby enyaqů se neplánuje.
19. 7. 2023|

Škoda skončí se spalovacími motory v roce 2035, řekl šéf odborů

Nový vůz značky Škoda se spalovacím motorem nebude možné sehnat po roce 2035, což je termín, po kterém by se podle návrhu Evropské komise – který ovšem mnoho českých politiků odmítá – již neměly v Unii spalovací motory vyrábět ani prodávat. Že automobilka směřuje k takovému termínu, řekl webu Seznam Zprávy předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík. Firma podle něj musí vyrábět nejméně pět elektrických modelů, možná až sedm, aby nemusela propouštět. V současnosti je v jejím portfoliu jeden čistě elektrický model a další dva vyrábí se spalovacími i elektrickými motory.
12. 1. 2022|

Výroba ve Škoda Auto se po Vánocích rozjede až 10. ledna

Výroba v automobilce Škoda Auto se po vánočních svátcích rozjede až 10. ledna. Výrobní linky se před svátky zastaví 22. a 23. prosince. Uvedl to týdeník Škodovácký odborář. Důvodem delší odstávky je podle něj rozhodnutí z koncernu Volkswagen a také nutnost provést plánované investice. Škodovka podepsala také novou kolektivní smlouvu pro příští rok a na jaře bude firma s odbory jednat o růstu mezd.
16. 12. 2021Aktualizováno16. 12. 2021, 10:27|

Škoda Auto v neděli večer obnoví výrobu ve většině provozů. Noční směny se zatím nevrátí, řekl odborový předák

Automobilka Škoda Auto v neděli večer obnoví po odstávce produkci ve většině výrobních provozů, řekla mluvčí automobilky Kamila Biddle. Důvodem přerušení prací byl nedostatek čipů, které se používají v palubní elektronice. Odborový předák zaměstnanců automobilky Jaroslav Povšík ale České televizi řekl, že noční směny se zatím nevrátí.
31. 10. 2021Aktualizováno31. 10. 2021, 13:19|

Škoda Auto kvůli nedostatku čipů zastavuje výrobu. Pojede jen linka v Kvasinách

Kvůli nedostatku čipů Škoda Auto výrazně omezuje výrobu ve všech třech českých závodech. Výjimkou bude jedna linka v závodech v Kvasinách na Rychnovsku. Při této odstávce chce firma dokončit rozdělaná auta, informoval o tom vedoucí komunikace podniku Škoda Auto Tomáš Kotera. Podporu automobilek, které kvůli výpadku dodávek omezují výrobu, řešila tripartita. Shodla se na tom, že by měly začít čerpat příspěvky z programu Antivirus.
18. 10. 2021Aktualizováno18. 10. 2021, 20:45|

Škoda Auto kvůli nedostatku čipů zastaví na týden výrobu

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto od 27. září zcela zastaví na celý týden výrobu ve všech svých třech závodech v České republice. Důvodem je nedostatek čipů, které se používají v palubní elektronice. Ve čtvrtek to uvedl týdeník Škodovácký odborář. Sdružení automobilového průmyslu v pátek oznámilo, že kvůli nedostatku čipů celková výroba osobních aut v Česku v červenci a srpnu meziročně klesla o 39 procent. Za celý letošek bude zhruba o 140 tisíc vozů nižší.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 13:04|

Škoda kvůli nedostatku čipů dál ruší směny, problémy mohou být i na podzim

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto pokračuje v rušení části směn. Důvodem jsou nadále chybějící čipy, které se používají v palubní elektronice. Podle odborů se dají problémy očekávat ještě na podzim, napsal týdeník Škodovácký odborář.
26. 8. 2021|

Výroba nové generace Superbu se přesune do Bratislavy, uvedl odborový předák Povšík

Odborový předák automobilky Škoda Auto Jaroslav Povšík ve středu uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do závodu Volkswagenu v Bratislavě. Koncern Volkswagen Česku ukradl nejziskovější vlajkovou loď, prohlásil Povšík. Automobilka informace o přesunu výroby, které ve středu zveřejnily Hospodářské noviny, označila za spekulace a odmítla věc komentovat.
11. 11. 2020|

Šéf Škody Auto se chce zaměřit na elektrifikaci a digitalizaci

Nový předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer hodlá věnovat zvláštní pozornost elektrifikaci a digitalizaci produktů firmy. Jde podle něj o klíč k tomu, aby automobilka zůstala pro zákazníky atraktivní, a chce, aby produkty firmy odpovídaly přání zákazníků. Schäfer to uvedl ve svém prvním dopisu zaměstnancům.
10. 8. 2020|
Události komentáře

Škoda nikdy nebude levné auto, musí odpovídat konkurenci, říká Kulhánek. Superb i Kodiaq podle něj mají zůstat

Novým předsedou představenstva Škody Auto se stal tento týden Thomas Schäfer, dřívější generální ředitel jihoafrického zastoupení Volkswagenu. Analytici očekávají, že nový šéf zřejmě pozmění směřování k levnějším třídám vozů. „Škoda nikdy nebude levné auto,“ říká k tomu bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek s tím, že automobilka musí ve své třídě cenově odpovídat konkurenci. Modely Suberb i Kodiaq by měly ve Škodě zůstat, uvedl v pořadu Události, komentáře.
7. 8. 2020|

Personální změny ve Škodě Auto pokračují, končí šéf českého zastoupení Luboš Vlček

Šéf českého zastoupení automobilky Škoda Auto Luboš Vlček končí k 1. září ve funkci. Vlček byl odpovědný za veškeré prodejní, marketingové a poprodejní aktivity značky na domácím trhu. Nahradí ho dosavadní šéf prodeje na českém trhu Jiří Maláček. Ve firmě Vlček zůstává, bude nově odpovídat za aktivity značky Škoda v západní Evropě, informovala ve středu automobilka v tiskové zprávě.
22. 7. 2020|