TÉMA

Luck

Ruský úder na západoukrajinský Luck zabil tři lidi, ve Lvově okupanti zničili školku

Po celé Ukrajině byl v noci na úterý vyhlášen kvůli ruským útokům letecký poplach. Zásahy obytných domů či jiné civilní infrastruktury hlásí východ, střed i západ země. V západoukrajinském Lucku zabili Rusové tři lidi a další zranili, cílem se stala budova švédské firmy. Útok ve Lvově, kde byla zničena mimo jiné mateřská škola, se obešel bez obětí na životech, region ale hlásí zraněné. Zranění či škody jsou po nočních ruských úderech také v Dnipru a v Čerkaské oblasti. V pondělí večer zabil ruský útok dva lidi v Kramatorsku v Doněcké oblasti.
15. 8. 2023Aktualizováno15. 8. 2023, 17:00|

Rusové zaútočili z našeho území na Bělorusko, chtějí ho vtáhnout do války, tvrdí Ukrajina

Ruské letadlo zaútočilo z Ukrajiny na běloruskou vesnici, tvrdí ukrajinská armáda. Je to podle ní provokace, která má vtáhnout Minsk do války. Ukrajinské analytické centrum následně oznámilo, že běloruské jednotky mohou zaútočit již v pátek po deváté hodině, píše agentura Unian. Poprvé od začátku invaze také Rusové ostřelovali ukrajinská města Luck a Dnipro. Na východě podle Moskvy dobyli Volnovachu severně od obléhaného Mariupolu. Ruský konvoj, který byl naposledy spatřen severozápadně od Kyjeva, se podle satelitních snímků pořízených ve čtvrtek převážně rozptýlil a přeskupil. Ukrajinská vojenská rozvědka také tvrdí, že Putin nařídil přípravu teroristického útoku na jadernou elektrárnu v Černobylu.
11. 3. 2022Aktualizováno11. 3. 2022, 21:58|

Policie zadržela ozbrojence, který se v ukrajinském Lucku zmocnil autobusu s rukojmími

Policie zadržela ozbrojeného muže s výbušninou, který se v úterý ráno v centru západoukrajinského města Luck zmocnil autobusu s dvaceti lidmi, jež zajal jako rukojmí. Informovala o tom média po zásahu policie proti únosci, který vysílala v přímém přenosu televize 112 Ukrajina. Prezident Volodymyr Zelenskyj nedlouho předtím splnil požadavek únosce a zveřejnil na Facebooku krátký vzkaz.
21. 7. 2020Aktualizováno21. 7. 2020, 22:09|