TÉMA

Paušální daň pro živnostníky

Stanjura potvrdil, že vznikne více sazeb paušálního odvodu

Do konce května předloží ministr financí sněmovně novelu, která zvýší limit pro paušální daň – z jednoho milionu na dva. Stejně má vzrůst i hranice pro registraci DPH. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) zároveň ČT potvrdil, že tím vznikne víc sazeb paušálního odvodu.
11. 4. 2022|

V dotačních žádostech budou muset firmy uvést skutečného vlastníka, rozhodli poslanci

Poslanci se měli na začínající prosincové schůzi dolní komory zabývat předlohami, které jim vrátil Senát. V rámci novely o zavedení paušální daně pro živnostníky už souhlasili se zvýšením příjmů pro samosprávy a postavili se proti návrhu horní komory na odklady odpadové legislativy. Odmítli také návrh senátorů na změny zákona proti praní špinavých peněz.
1. 12. 2020Aktualizováno1. 12. 2020, 17:45|

Poslanci schválili příspěvky pracovníkům na dohody, podpořili i paušální daň

Pracovníci na dohody zřejmě dostanou v případě výpadku příjmů kvůli epidemii koronaviru náhrady 350 korun za den. Sněmovna v pátek návrh zrychleně schválila. Dolní komora se zabývala také vládním návrhem na zavedení paušální daně pro živnostníky a schválila jej v prvním čtení. Sněmovna také podpořila postoj vlády k plánu Evropské komise na obnovu ekonomik po krizi a vyzvala premiéra Andreje Babiše, aby ho na Evropské radě podpořil. Vláda má k plánu výhrady.
10. 7. 2020Aktualizováno10. 7. 2020, 12:49|