TÉMA

Církvice

Otvírá se obchvat Církvice. Stavbu zdržel archeologický průzkum

V Církvici na Kutnohorsku začíná v úterý odpoledne sloužit řidičům obchvat, který má z obce odvést tranzitní dopravu mezi Kolínem a Čáslaví. Výstavba více než čtyřkilometrové přeložky silnice I/38 vyšla na 445 milionů korun bez DPH.
25. 10. 2022|

Přeložka ropovodu Družba u Církvice bude fungovat od víkendu, obnoví se dodávky z Ruska

Přeložka ropovodu Družba u Církvice na Kutnohorsku je téměř hotová, v pátek se nový úsek začne plnit ropou a od víkendu bude ropovod připravený na běžný provoz. Kvůli akci musela být zhruba na týden přerušena dodávka ropy z Ruska. Práce se stihnou včas a nebude nutné použít nouzové zásoby ropy od Správy státních hmotných rezerv (SSHR), řekl provozně-technický ředitel společnosti Mero Zdeněk Dundr.
10. 11. 2021|

Mezi Kutnou Horou a Čáslaví nejezdí vlaky. Nákladní auto u Církvice strhlo trolej

Nákladní auto odpoledne u Církvice na Kutnohorsku strhlo trakční vedení. Kvůli nehodě je zastavený provoz vlaků mezi Kutnou Horou a Čáslaví. Oprava podle Správy železnic potrvá do nočních hodin.
14. 10. 2021|

Archeologové našli u Kutné Hory pozůstatky pravěkých osad i pohřebiště

Na stavbě obchvatu Církvice na Kutnohorsku končí archeologický průzkum. Ten odhalil doklady osídlení od pravěku až po středověk. Odborníci pod budoucí silnicí dlouhou 4,3 kilometru prozkoumali čtrnáct set objektů. Šlo o pozůstatky osad a sídelních areálů či jednotlivé hroby a pohřebiště.
17. 9. 2021|

Ohnisko na Kutnohorsku. Vracejí se roušky, omezeny jsou hromadné akce

Lidé na Kutnohorsku musejí ve veřejných vnitřních prostorech opět nosit roušky, omezeny jsou hromadné akce a zakázány návštěvy ve všech zdravotnických zařízeních a domovech pro seniory. Mimořádné opatření vydali hygienici kvůli ohnisku koronaviru v Církvici, platí od půlnoci na sobotu, oznámili mluvčí krajské hygienické stanice Dana Šalamunová a starosta Kutné Hory Josef Viktora (ANO). Další nové případy se objevují také na Jihlavsku.
10. 7. 2020Aktualizováno10. 7. 2020, 16:53|
90‘ ČT24

Budeme-li rychle testovat, nemoc se z ohnisek nerozšíří, věří epidemiolog. Na Kutnohorsku jsou zpátky roušky

Česko registruje několik lokálních ohnisek koronaviru. Nejhorší zůstává situace na Karvinsku, primátor okresního města Jan Wolf (ČSSD) zdůrazňuje, že je potřeba konat, nikoliv o situaci diskutovat. Hlavní hygienička Jarmila Rážová věří, že situace je pod kontrolou. Optimistický je také epidemiolog Jiří Beran, pakliže hygienici zvládnou rychle vyhodnocovat vzorky a dohledávat kontakty. Lokálním ohniskům a opatřením proti dalšímu šíření covidu-19 se věnovala Devadesátka ČT24.
9. 7. 2020|

V Církvici na Kutnohorsku přibyli nakažení, v okolních obcích se opět zavádí nošení roušek

Hygienici zaznamenali dalších šest nakažených v ohnisku v Církvici na Kutnohorsku, celkem jich je 33. V některých okolních obcích se opět zavádí nošení roušek ve veřejných uzavřených prostorech, jako jsou obchody, pošta či obecní úřad, oznámila mluvčí krajské hygienické stanice Dana Šalamunová.
9. 7. 2020|

Nemocní na Karvinsku jsou napojeni na doly OKD, nedochází k šíření v komunitě, říká Vojtěch

Koronavirus se na Karvinsku nešíří v komunitě, ale pouze u nejbližších kontaktů horníků, shrnuje současnou situaci v Moravskoslezském kraji ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Hlavní hygienička Jarmila Rážová jeho slova potvrzuje. V Česku podle ní jsou další dvě potenciální ohniska nákazy –⁠ v Církvici u Kutné Hory a ve Větrném Jeníkově na Vysočině. Výsledky testů budou mít hygienici k dispozici v úterý odpoledne. Šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek odhaduje, že tato ohniska nebudou do budoucna představovat problém.
7. 7. 2020Aktualizováno7. 7. 2020, 22:47|