TÉMA

Antivirový program

Německo varuje před programy společnosti Kaspersky. Používají je i české instituce

Německý úřad pro bezpečnost v informační technice upozornil, že u programů ruské společnosti Kaspersky nelze v současné chvíli vyloučit kybernetické útoky vedené přes její antivirus. Ten má v počítačích i řada tuzemských institucí. Před softwarem ruského původu obecně varoval i český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).
17. 3. 2022|

Prezident podpořil návrh rozpočtu s deficitem 320 miliard

Prezident Miloš Zeman vyjádřil podporu návrhu rozpočtu na příští rok s deficitem 320 miliard korun. Po jednání s hlavou státu to řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) v úterý uvedla, že chce vládě na příštím jednání navrhnout prodloužení programu Antivirus A. Kompenzace by tentokrát podle ní měla být stoprocentní a strop vyplácené náhrady by se měl zvýšit na padesát tisíc korun.
13. 10. 2020Aktualizováno13. 10. 2020, 18:55|

Nezaměstnanost v Česku stoupla na 3,7 procenta, Maláčová chce pravidla dlouhodobého kurzarbeitu či změnu rekvalifikací

Nezaměstnanost v červnu dosáhla 3,7 procenta. Za poslední měsíc se zvedla o 0,1 procentního bodu. Úřady práce evidovaly 269 637 nezaměstnaných, oznámila ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Volných míst bylo podle ní nahlášených 334 904, tedy asi o čtyři tisíce víc než před měsícem. V srpnu ministryně předloží balíček na podporu zaměstnanosti s pravidly dlouhodobého kurzarbeitu, regulaci agentur či změnou rekvalifikací. Podle analytiků mírný červnový nárůst nezaměstnanosti neodpovídá hloubce propadu aktivity tuzemské ekonomiky. Shodli se, že skutečné dopady budou patrné až na podzim, kdy postupně poroste.
7. 7. 2020Aktualizováno7. 7. 2020, 19:35|