TÉMA

Dny lidí dobré vůle

Nepodléhejme malomyslnosti a dohadování, zaznělo v kázání na Velehradu

Dny lidí dobré vůle ve Velehradu na Uherskohradišťsku vyvrcholily poutní mší na prostranství před velehradskou bazilikou. Hlavní kazatel, administrátor olomoucké arcidiecéze Josef Nuzík, varoval v kázání před malomyslností, vzájemným dohadováním a rozdělováním společnosti. Národní pouť letos navštívilo na třicet tisíc lidí z Česka i zahraničí.
5. 7. 2023Aktualizováno5. 7. 2023, 12:10|

Ve Velehradu se konají Dny lidí dobré vůle. Letos připomínají sto let od úmrtí arcibiskupa Stojana

Ve Velehradu na Uherskohradišťsku začaly Dny lidí dobré vůle. Připomínají příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Běžně se jich účastní kolem třiceti tisíc lidí. Letošní slavnosti jsou také připomínkou 100 let od úmrtí olomouckého arcibiskupa a politika Antonína Cyrila Stojana. Vrcholem programu bude středeční národní pouť, kterou každoročně navštěvují také zástupci Vatikánu.
4. 7. 2023Aktualizováno4. 7. 2023, 23:30|

Do Velehradu zamířili věřící. Začaly letošní Dny lidí dobré vůle

Ve Velehradu na Uherskohradišťsku v pondělí začaly dvoudenní Dny lidí dobré vůle. Patří k nejvýznamnějším církevním svátkům v zemi, připomínají příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Běžně se jich účastní několik desítek tisíc lidí.
4. 7. 2022|

Biskup Cikrle připomněl na Velehradě význam věrozvěstů i pomoc jižní Moravě po tornádu

Význam věrozvěstů Cyrila a Metoděje, smysl poutí i důležitost pomoci lidem na jižní Moravě, které postihlo tornádo, vyzdvihnul na Velehradě na Uherskohradišťsku brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Byl hlavním kazatelem slavnostní poutní mše svaté, kterou vyvrcholily tradiční cyrilometodějské slavnosti. Hlavním celebrantem byl kardinál Dominik Duka.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 14:47|

Velehrad je letos jen pro zvané. Příchod Cyrila a Metoděje oslaví lidé, kteří se postavili koronaviru

Dny lidí dobré vůle ve Velehradu budou o nadcházejícím víkendu podstatně komornější. Namísto obvyklých desítek tisíc návštěvníků může přijet na národní cyrilometodějskou pouť maximálně tisíc poutníků v sobotu a tisíc poutníků v neděli. Pozvánky dostali hlavně lidé, kteří pomáhali překonat pandemii koronaviru.
3. 7. 2020|